Како хранити алабаи

Алабаи је моћан пас, велики. Захтева посебан третман. А исхрана великог четверогодишњег пријатеља треба пажљиво планирати.

Пре него што нахраниш пса пасмине алабај?

Можете, наравно, купити јефтине производе од меса,али онда постоји потреба за скупим витаминима. Стога, вероватно, не потцењујте суву храну. Балансиран је и једноставан за коришћење. А мешовита храна још није отказана.

Постоје одређена правила која треба да прате власник ове велике пасмине.

Правила:

  • Алабаи треба да има чаше за храну и воду;
  • морате купити штанд за чаше са регулатором висине;
  • Храна би требало да буде високог квалитета - било да је природна, сува или помешана;
  • након повратка из шетње, хранити алабаи за 30 минута;
  • заборави на слаткише и тубуларне кости.

Како хранити одраслог алабаи?

Алабаиа зимски мени је нешто другачији од љетног менија. Зими треба да дају храну високог садржаја угљених хидрата и протеина. Љети требате обогатити храну са поврћем.

Да бисте тачно знали шта и када треба да једетељубимац, размислите о менију недељу дана. Од првог дана до четвртог дана, боље је хранити пса са крумпи, месом, мраком. Неопходно је додати поврће и биљно уље.

Од петог до шестог - нуспроизвода са додатком житарица. Ржени хлеб је веома користан алабаи. Не заборавите на јаје и биљно уље.

Седми дан, истоварите желудачину кућицу. Биће корисно да га храните с кокичјем, кефирјем и поврћем.

Како се хранити штене Алабаи?

Дијете треба хранити до 6 пута дневно. Не могу да оставим храну, ја сам је јео, однели су. Ако не узмете у обзир чињеницу да се прво храњење беба за штенад треба потопити у воду, онда је цела дијета иста као код одраслих паса, само мањих дијелова. Али са годинама, број се постепено повећава све док се не доведе до нивоа старије генерације.