него да храните корњачу

Испоставља се да ако се корњача погрешно унесе,она почиње да буде маскирна, не једе добро, или уопште одбија храну. Централноазијске или степске корњаче нису изузетак. Да би ваш љубимац могао да се осећа лако, компетентно гради дијету у исхрани.

Шта да нахраните ландед корњаче средње Азије?

За почетак, апсолутно све желве волебиљна храна. Међу корисним биљкама су купус, тиква, лубеница, диња, зелена салата, јабуке и маслачак. Неће одустати и јагодице - малине, трешње и јагоде. Млеко са белим хлебом натопљеним у њега такође ће морати да пробају шкољку.

Шта још можете да нахраните корњачу? Калцијум је неопходан за изградњу и одржавање тврђаве коштаног покривача - шкољка. Због тога, у менију мора бити присутан свеж сир. Манна и хељде житарице имају користи од обогаћивања листе прехрамбених производа.

Немојте мислити да су корњаче вегетаријанске. Апсолутно једу све. Због тога морате бити веома опрезни приликом украшавања тераријума. На крају крајева, готово све што долази тамо ће бити "тестирано". Дакле, немојте лишити кућног љубимца беланчевине. Довољно једна кашика сировог млевеног меса или половина тврдо кувана јаја. Али, него хранити корњацима кућног земљишта са месом који је штетан за њега, надокнадити недостатак протеина, замењујући производ који погађа производ са стварним црвом који храни акваријумску рибу. Али немој претерати. Свака храна животињског порекла може довести до пробавног поремећаја. И боље је напунити кухињу корњача са пасуљем, богате биљне протеине.

Немојте преоптеретити храњење корњаче парадајзом, краставцима и краставцима. Не воле их. То се лако објашњава, јер у дивљини ове животиње једу бобице, пустињске биљке или мрвице.

Шта то феед земљиште корњачу у зиму?

Обично зими корњаче прелазе у хибернацију. Али код куће у овом хладном периоду је прилично топло. Зато корњача не спава, већ једноставно постаје спора. Шта је у овом периоду хранити торту код куће?

Храна може остати иста. Али немојте се изненадити ако ваш мали пријатељ не може надмашити летњи дневни износ. Приближни дневни оброк може се поново израчунати за зимски период, а то ће изгледати овако:

  • шаргарепа - 30 грама,
  • кувано кромпир - 20 грама,
  • купус - 30 грама,
  • бели хлеб - 20 грама,
  • рибље уље - 0,5 грама,
  • репа - 20 грама.

Само немојте заборавити да обогатите ову листу лековима у лето, на пример, маслачак, чији листови се могу покупити са заузетог и загађеног аутопута и града.

Да ли је потребно водити корњачу?

Рекли смо ти шта да храниш кућитеренске корњаче. Али, на крају крајева, им је потребна вода, иако ретко пије: један - једном у једном - две недеље, други имају довољно и један "датум" са водом месечно. Учесталост којом треба уредити воду зависи од тога шта животиња једе у одређеном временском периоду.

него што можеш хранити корњачу

Ако је то купус, онда ћелије тела корњачедобијају довољну количину влаге, а "пливање" ће имати мање. Али ако је већина свакодневне исхране бијели хлеб - кад треба да се организује мало чешће.</ П>

Иако, како не би могли да се бавите мозгом, организујте сетуртле батх дан једном недељно и пола. Сипати мало мање воде у слив од сантиметра. Нос љубимца треба да буде изнад нивоа воде, тако да се земљани становник наше планете не угуши. Створити животињу у води и оставити је да ужива пола сата. Верујте ми, овај пут је довољно да беба има времена да се напије и плива.