воће или поврће авокада

Многи купци приликом избора егзотичног воћа не могу одлучити: авокадо - воће или поврће. Неки називају ово воћно воће, други га називају поврћем. Неко мисли да је авокадо јагода или чак орах.

Авокадо је плод, орах, поврће или бобица?

Мистериозни авокадо стварно је доводио у забунуум људи и поделити их у различите групе према перцепцији. Можда бисте разјаснили ситуацију коју треба прећи на биологију. Након научног тумачења, авокадо се правилно назива плодом, јер плодови расте на дрвећу. Поред тога, плод авокада има јаку кост у језгру, као и већина баштенских усева.

Али састав плодова више као поврће. У месу плодова постоји велика концентрација супстанци и шећера, који нису карактеристични за воће. Према Озхегову, свако сочно воће, без обзира на њихов облик и садржаје шећера, треба навести на плодове. Дакле, авокадо је, уосталом, плод. Али са једним упозорењем.

Окус авокада може се упоредити са укусом незрелегтиква или крушка. Што је воћна пулпа више зрела, то се више мења укус и конзистенција плода. Месо зрелог плод авокада је упоређено са укусом маслаца. А каснији се још снажнији. Неки их чак упоређују са орасима и зеленилом.

Неки љубитељи воћних воћа не могупозовите плод авокада због карактеристика укуса фетуса. Па, не, не изгледа као укус воћа. Свеједно, плодови припадају истој класи биљака. Али, можда, ово је карактеристична особина авокада, његова предност. Средње зрело плодови од авокада одликује се неутралним укусом. Ово омогућава комбиновање воћа са било којом другом храном.

У овом случају, то се зове вегетаријанацгарнисх. Додају се различитим јелима, стављају у салату, која је зачињена киселим или сланим сосом. У суштини, ово је питање другог јела. Веома мало рецепата са авокадом за десерте. Али препун рецепти са авокадом за салате, разне грицкалице, пите, сендвиче, млевено месо.

Тако се догодило да су креч и лимун постали стални сапутници овог воћа. Цитруси помажу очувању укуса и боје посуде са авокадом, не дозвољавајући му оксидацију у ваздуху.

Уз све ове нијансе у виду,да је природа давала авокаду с широким спектром својстава. Воће расте на дрвећу, штавише, на зимзеленим биљкама. Месо плода у саставу, укусу и својствима је више као поврће. Сокитет фетуса зависи од услова раста авокада. Ово је веома фотофилозна и хигрофилна биљка.

Данас, авокадос се углавном узгајаиндустриал сцале. Док је у пољопривредном терминологија је често могуће да испуни опис авокадо као бобице, који има кружни или овални облик и круте зеленкасто кестена кожу. Ако смањи горњи слој воћа, она стиче тамну нијансу. А ако је ипак бобица, она има веома нестандардне величине (12-25 цм у дужину и тежине до 1,8 кг).

А ако сматрате да плод има мастну текстуру и даје благи мирисни укус, вероватније је

авокадо бобице или воће

не бобице, већ орах. Још увек постоји много спорова о томе шта треба сматрати авокадом. То је орах, воће или поврће. И можда - бобица. Да, не. То је орах. Многи почињу да се збуњују у описима и њиховој перцепцији егзотичних плодова.</ П>

Али ипак, већина се користи за позивање авокадавоће. По аналогији са било којим воћем у средњим географским ширинама. Посебност ове биљке је да се за храну користи само плод дрвећа са сочном пулпом. Али само без јама. Они могу да изазову интоксикацију. У родној земљи биљке - у Мексику или у Централној Америци - ова својства фетуса су врло добро позната.