Како очистити кожну јакну

Све кожне ствари су издржљиве и практичне. Али у исто време они су загађени и захтевају периодично чишћење. Не препоручује се да их оперете, пошто кожа постаје збуњена из воде и може се чак пуцати. А ако је ствар бела, онда проблем, како очистити кожну јакну, постаје веома оштар. Хајде да сазнамо како очистити кожу.

Како очистити природну и вештачку кожу?

Кожне јакне не могу се очиститизначи да садржи растварач, јер то може уклонити боју. Најбоља опција је очистити јакну чистим алкохолом. Али вештачку кожу или вештачку треба очистити сунђером, исцијавши га у раствору детерџента за вуну или свилу.

Пре почетка чишћења, покушајте уклонити мрље од кожне јакице (ако постоји). Трагови уља могу бити обрисани тканином натопљеном у бензин. Контаминација мастила се уклања алкохолом.

Тада кожни производ није прљавможете га обрисати влажним сунђером, а затим га обришите сувом меком крпом. Ако ово не функционише, покушајте да очистите кожу сапуном и водом. Добар ефекат је лимунов сок. Обришите их кожном јакном и постаће чиста и сјајна. У случајевима када је кожа на јакни постала сува и груба, можете га поправити бришући га сунђером са мешавином воде и глицерина. Ово ће га очистити, а глицерин ће такође омекшати кожу.

Лака или бијела кожна јакна може се очистити млијеком. Трагови млека на светлости неће остати, а кожа ће постати мекша и еластична.

Како очистити огрлицу кожне јакне?

Огрлица је тај део јакнепостаје прљави најбржи. Да бисте је очистили, узмите шипку соде на влажној мекани тканини и пажљиво проби прљаву огрлицу 1-2 минута. На огрлицу није толико загађено, испод вањске одјеће лијепо везати шал.

Са било којим методом чишћења, запамтите товлажна кожа се лако проширује, тако да се она не може гнијежити. И након чишћења, морате објесити јакну на собној температури и оставити да се потпуно осуши током дана.