него да оперете мембрану

Мембранска одећа је најбољи избор за навијачезимски спортови. Специјални премаз штити спољашњу одећу од влажења: то је "филм" са микро порама који спречавају пенетрацију влаге, али доводе до испаравања влаге. Избором јакне или костима са мембранском технологијом, требали бисте знати како је дозвољено да перете такву одећу, како не би уништавали већ краткотрајни покривач високотехнолошког материјала.

Колико често треба да перем мембранску одећу?

Као што је горе поменуто, таква одећа се не узима у обзирневероватно издржљив. Чињеница да није намијењена свакодневној употреби - купује се за активности на отвореном у хладној сезони или ски туризму. Ово је компликовано због чињенице да његови власници често раде редовно чишћење таквих ствари због својих високих трошкова, уместо прања ствари из мембране.

Упркос одличном водоодбојномспособност, мембрану заиста треба редовна и компетентна нега. Поре хидрофилне превлаке лако се затеже честицама прљавштине, па се временом смањују њихове заштитне функције. Истовремено, шта год да намерате да оперете мембрану, урадите то не више од 2-3 пута пола године како бисте максимизирали живот јакне.

Да ли да перемо спортску одећу мембраном?

За прање, не можете користити чак ни највишеквалитетан и нежан прах: он заглачи поре на исти начин као и прљавштина. Ако прашак садржи белило, он ће такође "истегнути" микропоре, који трајно оштећују заштитни слој. У ове сврхе, препоручује се купити гел лијек за мембране и синтетичке тканине и меку средство за испирање. Међутим, могу заменити уобичајени течни сапун или шампон. Исперите мембрану у кућним клима уређајима на бази сода, сирћета или есенцијалних уља. Такве супстанце уклањају боју од тканине, тако да боја одеће постаје неравномјерна.

Када прање руку гледате температуру воде: требало би да буде топло, али није вруће. Врела вода "топи" мрежну структуру мембране. Прање хладне воде је једноставно неефикасно.