Како опрати јакну са мембраном?

Одјећа од мембранских ткива је згодна и практична,има изврсна заштитна својства. Али, истовремено, захтева пазљивији став, посебно у погледу прања. Наш чланак ће вам рећи како исправно оперите одећу од мембране да бисте сачували своје јединствене особине.

Шта значи прање мембранске одеће?

Пре свега, да видимо која средстваза прање је немогуће користити и зашто. Ово укључује све суве детерџентске прахове у гранулама. Уласком у поре мембране, ове грануле су залепљене, практично смањујући заштитна својства ове одеће. Јакна престаје да "удише", не пушта у ваздух. Одећа са нежним мембраном типа Горе-Тек може се покварити буквално за једно прање. Скупљи и квалитетнији производи могу издржати неколико прања са сувим прахом, али зашто то ризикују?

По правилу, боље је опрати мембранску јакнусва посебна средства за мембранска ткива (на примјер, Домал Спорт, Перволл Спорт, Домол, итд.). Такође можете да оперете помоћу средстава као што је Ариел-гел у капсулама, а такође и средства за прање дечијих ствари - они ће вас коштати много јефтиније. Не заборавите само главну ствар - можете само брисати мембрану течним прахом!

Како да оперем мембранска ткива?

Прије првог прања, прочитајте етикету: ако је прање машина дозвољено, ако је да - под којим условима. Обично се мембранска ткива бришу на 30 ° Ц у осетљивом режиму. Немојте користити аутоматско окретање: механичко деловање може оштетити структуру мембране, као и употребу било којег средства за испирање и уређаја.

Ручно прање мембранских јакни помоћу текућих средстава показало се као веома корисно.

Суву јакну са мембраном може бити само у природним условима ("на врху"). Никада не посувајте те предмете на батерији!

И, коначно, неколико речи о импрегнацији. Ако желите да ваш предмет задржи своје магичне особине дуго времена, након сваке прања, мембране намотајте посебном супстанцом (течност или аеросол за импрегнацију). Ово треба урадити тек после прања. Као што видите, прање јакне са мембраном није тешко. Пратите ова једноставна правила и ваша ствар ће вас дуго времена заштитити од времена!