Како умијете полиестер

Полиестер је веома популарна тканина, може изгледати као памук, свила, бити чврста или прозрачна. Како опрати тканину од полиестера, научићете из овог чланка.

Било да је могуће брисати полиестер, затражити етикетуодећа. Обавезно га научите, тамо произвођачи показују шта прање показује вашом стваром. Ако видите да етикета приказује прекривени базен - не можете да избришете такву ствар, можете га чистити само сувом методом.

Како да оперете ствари из полиестера?

Ствари које показују ручно прање, требатеопрати у незапаљивој води прашак за прање. Никад не кувај! Полиестер се лако деформише из вреле воде. Најоптималнија температура за прање је 20-40 степени. За лагане ствари користите било који прашак без избјељивања, јер је тамно није лоше користити посебан алат за црну боју. Немојте избрисати тамне ствари са лаким, чак и ако сте мислили да нису пропали.

Танак полиестер се може опрати ручно или унутраМашина за прање веша у режиму "Деликатно прање" на температури не већа од 30 степени. Након прања, боље је да се не центрифугирате, већ да га обесите на вјешалицама у купатилу и мало је стиснете. Овакав начин сушења не може чак ни гвожђе.

Како да оперете јакну или слој од полиестера?

Пре прања јакне, причврстите све заковице имуња. Када переш у машини за прање веша, треба да подесите режим "Деликатно прање". Температура воде не би требала бити изнад 40 степени. Суву јакну на раменима, виси преко купатила. Јакна од полиестера се суши довољно брзо.

Прање гардеробе мало се разликује од прања јакне. Прање се може вршити само топлом водом рукама или у машини за прање у нежном начину рада. Боље је користити течност детерџент, боље је испрати из тканине и пажљиво опрати.