како да оперете ски јакну

Јакне за скијаше и сновбоардереразликују се од уобичајене веће одеће. Ски јакне имају специјалну мембрану, захваљујући којој се сва влажност (зној) испразни споља, а хладно и вода споља не продире унутра. Дакле, у таквој јакни нећете се смрзавати и нећете се разболети. Наравно, и брига за ски јакни треба посебну, тако да не губи своје оригиналне особине.

Како исправно оперите ски јакну?

Ево неколико препорука о томе како опрати ски јакну:

  1. Етикета. Произвођач увек показује пуну информацију о прању и неги одјеће.
  2. Прашак. Мембрана јакне садржи посебне поре,преко којег се влаже влага. Да бисте спречили зачепљење ових поре, не користите прах са избељивачем приликом прања. За прање ски јакна погодан је специјални прах или посебни детерџент за мембранске ствари.
  3. Прање. Ако налепница на јакни означава да је овлашћенамашинско прање, боље је поставити нежан начин без притиска и сушења. Ово ће сачувати мембранску структуру. Ако се оперите ручно, користите и специјалне производе или уобичајени сапун ако је загађење занемарљиво.
  4. Температура воде. На коју температуру би требало да се скени на скали на етикети. Обично је ограничено на 30-40 степени.
  5. Сушење. Ски јакна мора бити осушена у исправљеном стањуформу, виси на ормару или стављају чисту ручку. Када је сако суви, препоручљиво је да стави на ДВР - водоодбојна импрегнација. Ако га ставите на прљави материјал јакне, нећете добити ефекат водонепропусности.
  6. Пеглање. У сваком случају се не може пеглити. Под утицајем високе температуре, горња синтетичка тканина може се растопити и оштећивати мембране.