Брига за кожну јакну

Удобни производи од коже су носили наши далекопреци који су прво ценили предности овакве одеће. Оваква одећа је веома удобна, готово водоотпорна, лако се чисти и није прљава - користи се могу дати већ дуго времена. Осим тога, савршено одговара фармеркама и другим материјалима. Направите успешну гарнитуру са кожном јакном или панталонама, добра мода неће бити тешка. Али морате поштовати правила и неке мере предострожности како не би покварили скупу и елегантну ствар. Да ли је могуће прање и гвожђе кожна јакна, у којим условима се чува? Покушајмо кратко одговорити на ова уобичајена питања.

Како да оперете кожну јакну?

Не можете га бацити у обичну машину за прање веша. Чак и деликатни режим може га покварити. Ако то не можете учинити без тога, онда га очистите руком или га дајте на хемијско чишћење. Прљаве мрље са површине треба уклонити уобичајеном или сапуном водом. Бензин или разређивач масти кожу, боље је напустити их. Није неопходно да се мрља мрље није потребно, како не би оштетили материјал. Ако ово не помогне, онда можете купити спреман уклањање мрља за кожне производе. Брига за кожну јакну није тако једноставна активност, али глицерин вам може помоћи. Ако то значи да периодично обришете огрлицу или манжетне, онда ће им дати додатни сјај.

Јакна може бити мокра ако случајно стигнетеиспод кише. Прво, пажљиво обришите кожу комадом меког ткива, а затим објесите гардеробу на вјешалицама. Треба се постепено сушити на нормалној собној температури. Брзо сушење на грејачу може оштетити кожу. Посебни спрејеви против влаге и импрегнације ће вам помоћи да продужите живот јакне.

Како гвожђати кожну јакну?

У сухим чистачима, шивењу радионице и другимаПредузећа за ту сврху користе професионалне ваљке, преше и гвожђе. Користите конвенционални уређај веома пажљиво. Да гвожђе је неопходно са погрешне стране и само кроз поклопац тканине, постављањем начина "вуне". Немојте чувати у јакни у орману, који још није потпуно сушен. Раме требају бити широке тако да се кожа не деформише. У ормару, кожна јакна мора да дише. Због тога одустајте од различитих пластичних кеса или непропусних поклопаца. Надамо се да ће наше препоруке помоћи у надгледању производа направљених од праве коже.