Како славити Ускрс у Русији

Један од неколико празника које се прослављајувећина људи је Ускрс. Заједно са новом годином и његовим рођенданом, скоро сви славе. Светла недеља се увек прославља на пролеће, а датум се израчунава по лунарном календару и зависи од поста. Овај празник је много стотина година, али се и даље чува традиција и обичаји антике.

Историја Ускрса у Русији

Пре доласка Хришћанства, многе нације су прославилеУ пролеће, оживљавање природе и васкрсење њихових богова. У нашој земљи су били пагански пролећни празници. Али, увођењем хришћанства, традиције њихове прославе пренете су на Ускрс. У Русији се прославља од 10. вијека, а његов значај је радост у васкрсењу Исуса Христа.

Како да прослави Ускрс у Русији?

Припремите се за Ускршње домаћице на овоодмор дуго. Седмица прије него што се Јастребово васкрсење назива страственим. Људи се баве чишћењем и припремом куће и његовог тела за састанак. Господарица очисти и опере кућу, опере и чисти. У овом тренутку очистили су зимске оквире и опрали прозоре. Последња недеља Поста је најтежа. Стога, исто тако треба прочишћавати своје мисли и провести више времена у молитви.

Уочене су традиције прославе Ускрса у Русијидо сада. Чак и не-верници који не присуствују цркви обарају јаја, пече колаче и кувају укусне јела. Ово су најчешћи симболи Ускрса у Русији. Посебне обичаје постоје само у овој земљи. На пример, људи иду да посјећују једни друге и третирају их прекрасним обојеним јајима. Само у Русији је ова игра широко распрострањена: тукли су се једним другим оштрим крајевима јајета. Веровало се да ће ко год да остаје нетакнут, ове године ће бити здрав и срећан.

За многе, Ускрс је забаван празниксимболизира поновно рођење и обнову. Људи на овај дан честитају и пољуби једни друге, играју забавне игре и једу дивно. Да бисте сазнали одговор на питање: "Који је датум Ускрс у Русији", можете погледати православни календар, где се датум одмора израчунава неколико година уназад. Обично датум "плови" између 4. априла и 1. маја.