Највиша статуа на свету

Човјечанство је настојало да створиОгромне структуре, укључујући и скулптуралне радове. Дакле, висина легендарног Колоса Родоса, коју су древни Грци подигли у луци града Родоса, био је 36 метара (висина зграде од 12 спратова) и ударио људе који су живели у старим данима. Али чувени статуе далеко је од савремених скулптура, чија величина је неколико пута већа.

Која статуа је највиша на Земљи, ишта су скулптурални радови на листи највиших статуа на свету? Одговори ћете наћи у овом чланку. Треба напоменути да списак укључује споменике који представљају објекат у пуном расту, стога не постоји списак на листи, на пример, биста слика цара Јана и Хана са висином од 106 метара.

Топ 10 највиших статуа у свету

 1. У Гинисовој књизи рекорда скулптура "Прољеће"Буда ", која се налази у кинеској покрајини Хенан, представљена је као највиша статуа на свету и као највећа статуа божанства - Буда. Висина огромне скулптуре заједно са подножјем је 153 метара, а величина будине фигуре је 128 метара. За будућност постоје планови за повећање висине највеће статуе у свијету на рачун пиједестала. Трошкови пројекта износили су 55 милиона долара. Тежина Буда је око 1000 тона, а 1100 бакарних делова коришћено је за његово стварање.
 2. Највиша статуа на свету2

 3. На другом месту је и статуа Буда. 130 метара статуа Лаукун сектора налази се у Мјанмару, у округу Сикаин. Изненађујуће је да је конструкција постављена без помоћи дизалица.
 4. Највиша статуа на свету3

 5. На трећем месту је такође статуа Буда - Амитабха,Налази се у јапанском граду Ушику. Укупна висина величанствене зграде је 120 метара. Унутар структуре налази се лифт који се спушта на платформу за гледање. Импресивна величина статуе доказује чињеница да сваки прст Буда има дужину од 7 метара!
 6. Највиша статуа на свету4

 7. На четвртој позицији, 108 метара скулптураСлика богиње Бодхисаттва, која се налази у Кини у провинцији Гуангиин. Интересантна је уметничка одлука скулптуре: тространа статуа симболизује присуство божанства у прошлости, садашњости и будућности, заправо, манифестујући бесмртност Буда.
 8. Највиша статуа на свету5

 9. Португалска статуа Крисхта Реја (Христа Краља),чија је висина 103 метра, у потпуности одговара скулптуралној слици Христа у Рио де Жанеиру. Али највећа статуа Исуса Христа званично се сматрало скулптуром фигуре краља Христа у Пољској. Иако је висина скулптуре 52 метара, али се налази на малом подножју за разлику од португалске статуе. Опсег руку Бого-човека је фасцинантан - растојање између четкица је 25 метара!
 10. Највиша статуа на свету6

  Највиша статуа на свету7

 11. Шесто седмо мјесто поделило је патриотскоскулптуре: каменој домовини у украјинској престоници Кијеву и армираном бетону "Позив домовине" у Волгограду. Димензије величанствених фигура су огромне: висина сваке 102 метра. Статуа у Волгограду је највиша статуа у Русији, а Кијев статуа налази се у Украјини. Обе женске фигуре налазе се на незаборавним мјестима: украјинској у близини републичког музеја Великог патриотског рата и руског - у историјском ансамблу "Хероји битке код Сталинграда" на Мамаиеву Кургану.
 12. Највиша статуа на свету8

  Највиша статуа на свету9

 13. Висина Сендаи Даиканнона је скулптура богиње Каннон у Јапану, на подручју Тохоку близу 100 метара.
 14. Највиша статуа на свету10

 15. Честито девето место је споменик Петру Великом у Москви. Споменик бронзаног челика висок 96 метара је постављен на вјештачком полуотоку у реци Москви.
 16. Највиша статуа на свијету11

 17. Светски познати амерички 93 метарКип свободе у Њујорку допуњује врх највиших скулптурних скулптура. "Лади Либерти" - поклон из Сједињених Држава Француске на стогодишњицу Америчке револуције. Са круне, до којег се може доћи степеницама, отворен је широк поглед на луку. Пулт је опремљен музејом историје зграде, на који се лифт подиже.

Највиша статуа на свету12