знаменитости Милана

Овај град је призната престоница италијанске моде и фудбала, али може изненадити не само модне ревије и бројне бутике. У Милану има много места вредних посета.

Главне атракције Милана

Прво место у посети Милану - Национални музеј науке и технологије Леонардо да Винци. Најпознатији цртежи, цртежи имодели са дрвета генијалног проналазача. Тамо можете погледати телескоп, посјетити подморницу и уживати у ремек-новима.

Међу главним атракцијама у Милану вреди напоменути Миланска катедрала. То је симбол града и главног туристаобјекат. Катедрала је изграђена у стилу "пламене готике", једно од најпознатијих места у Европи. Унутрашњост Дуомо (ово је друго име катедрале) у стању је фасцинирати поглед. Величанствени маузолеји, прекрасни бронзани петометарски свећњак, јединствени витражни прозори и хорови - све ово је представљено туристима. Према верницима, главна реликвија катедрале је нокат, узет из распрсавања Спаситеља, који се налази на олтару. Фасада катедрале није мање импресивна. Обиље статуа, које су израђене до најмањих детаља, дају катедрали елегантан и једноставно изузетан изглед. Није за ништа што се ово мјесто сматра једним од најспектакуларнијих знаменитости Милана.

Музеји у Милану

Галерија Амбросиана основао је 1618. године надбискупФедерицо Борромеи. Био је познавалац уметности и креатор велике колекције ренесансних слика. Ту можете уживати у сликама Боттицелли, Рапхаела и Титсиа.

У Дворац Сфорза у Милану прикупили су највеће колекцијеуметничка дела градских музеја - ово је Археолошки музеј, Галерија Галерије скулптура и сликарства. Такође, посетиоци могу видети Нумизматички музеј, Колекцију декоративних и примењених уметности и многи други. Сфорза Цастле се налази у историјском центру Милана. Након што је изградња дворца претворена у резиденцију војводе, овако се појавила луксузна ситуација, део који је преживио и данас.

Многи кажу да је вредно посетити у Милану Музеј Полди-Пеззоли. То је приватни музеј основан од стране аристократа 1891. Постоји колекција слика, скулптура, оклопа и разних текстила.

Галерија Брера. То је један од најважнијихзначајне збирке италијанског сликарства. Изложба је у дворцу од 16-17 векова. Раније је постојао културни центар језуита гдје су лоцирана библиотека, школа и астрономска опсерваторија. Од 1772. године, царица Мариа-Тхереса је почела да подржава овај центар и створила Академију лепих уметности. За посетиоце је представљена колекција Ломбардске уметности из 15.-16. Вијека, венецијанске слике, фламанске и италијанске.

Сфорза Цастле у Милану

Ту се можете дивити стварима Рубенса, Рембрандта, Беллинија, Тисија.</ П>

Музеј природне историје - један од најинтересантнијих музеја у Милану. У приземљу можете видети статуе диносауруса, а на горњим спратовима су натопљене животиње.

Музеј савремене уметности у Милану. Ево збирке радова Амедео Моделиани, Аугустеа Реноира, Цлаудеа Монета и многих других. На два спрата налази се педесет соба са скоро три хиљаде слика и разних скулптура. Музеј се налази у вили Белдзхоиозо. Од почетка 19. вијека вила је донирана Наполеону, јер многи знају овај оријентир као "вила Бонапарте".