Валлпапер за купатило

У већини случајева купатила украшавајуКерамичке плочице. Јака је и издржљива. Али постоји категорија људи који покушавају да дају комфор и жестину чак и унутрашњост ове просторије. Створити ће вам помоћи и.

Зидови за купатило: да ли ће бити или неће бити?

Јасно је да коришћење тапета за регистрацијуПростор вам омогућава да креирате необичну и пријатну унутрашњост очију. Али за собе са високом влажношћу, треба пажљиво одабрати материјале за завршну обраду. Овај начин регистрације има и снаге и слабости.

Међу недостацима очигледна је реакцијазавршни материјали за високе влажности. Многи типови тапета имају папирну базу, која је потпуно уништена контактом са водом. Лепак такође може реаговати са влагом и отапати, остављајући ружне мрље или мрље. На рачун способности позадине да апсорбује влажност паре, пре или касније можете наићи на проблем пилинга.

Али и поред свих ових недостатака, позадина за купатило има низ предности:

  • Трошкови материјала и рад мајстора су редослијед мањи од оног када се користе плочице;
  • Промена позадине је много лакша и бржа него за плочице плочица и поновно нивелирање зидова;
  • Избор шара, гомиле или боје је много ширији и "поље за маневре" је значајно повећано.

Као што видите, таква варијанта завршетка зидаПрави приступ је прилично дозвољен. Да би се избјегли сви наведени проблеми, довољно је слиједити једноставна правила. Најважније је одабрати праве материјале за завршну обраду у условима велике влажности.

Покушајте да избегнете места на којима ће бити сталног и директног контакта са водом: подручјем купке или тушем, умиваоником. Унапреј се брините о добром вентилацијом просторије.

Које тапете могу бити залијепљене у купатилу?

Ако одлучите да вам ова варијанта украшавања соба одговара, вриједно је детаљно објаснити врсте тапета које ће одговарати за те сврхе.

  1. Текућа позадина у купатилу - последња реч уунутрашњост. Заправо, ово је један од врста малтера на воденој основи. Након наношења слоја на зид, она се замрзава и постаје непријатна за прскање воде. Пре наношења текућих тапета у купатилу, површине треба пажљиво припремити. Прво нанијети слој посебног прајмера, а затим безбојни водоотпорни лак. Постоји неколико разлога за одабир течне позадине у купатилу. Очигледна предност је одсуство шавова. Они су еколошки, не садрже токсичне супстанце.
  2. Позната винила за купатило је препоручљивасами у условима константне влаге. Чак и ако их периодично прскате водом, већ дуже време ће задржати свој изворни изглед, а не помињати пар или мале спрејеве. Али такво задовољство није јефтино, иако због дугог живота, таква отпорна на влагу за купатило у потпуности плаћа за све трошкове.
  3. Често се користи и прање позадине за купатилокухиња. Чињеница је да ова врста има посебан водоодбојни премаз који спречава отицање и деформацију. Водоотпорна тапета за прање за купатило се лако могу очистити од прашине или прљаве мрља. Они ће трајати дуго времена, практично без промјене њиховог изгледа.
  4. Ако не постављате уштедне циљеве, већ једноставножелите украсити ентеријер са тапетама, онда можете пробати још један јединствени изглед - стакло. Они уопће не абсорбују влагу. Ова верзија је направљена од стакла без употребе папира. Могу се осликати, што омогућава непрекидно ажурирање собе у било ком пригодном времену.

водоотпорна тапета за купатило 1

водоотпорна тапета за купатило 2

позадина отпорна на влагу за купатило 3

Позадина отпорна на влагу за купатило 4

Заштитна одећа за купатило 5

водоотпорна тапета за купатило 6

Позадина отпорна на влагу за купатило 7

Позадина отпорна на влагу за купатило 8

Заштита од поврћа за купатило 9