Осветљење у купатилу

Модерни дизајнери у развоју пројектаКупатило се све више фокусира на осветљење, јер би требало да буде светлије него у другим деловима куће. Најрелећнији принцип инсталирања осветљења купатила је постављање извора свјетлости на три нивоа - плафон, под и освјетљење на нивоу огледала. Такво осветљење у купатилу може створити запањујући дизајн и посебну атмосферу. Поред уобичајених опција осветљења за купатило - све уобичајене плафоњере - можете користити и друге смелије начине за освјетљавање купатила. У овом чланку ћете научити како направити расвјету у купатилу, какво освјетљење требате учинити у купатилу и основне технике за стварање удобног и модерног дизајна са освјетљењем.

Светло за купатило

Осветљење у малом купатилу можесастоји се само од једне плафонске лампе и то ће бити сасвим довољно. Али ако је купатило пространо, имате више могућности да реализујете креативне идеје у ентеријеру.

Пространо купатило са једним купатиломсветиљка ће бити мала, јер неће моћи да пружи равну дистрибуцију боје. Површина купатила је такође главни аргумент приликом избора снаге лампе. Да бисте осветлили купатило, можете изабрати између отворених и уграђених светала. Веома згодна је употреба рефлектора у осветљењу купатила са подесивим углом ротације. Ако ваше купатило има веома висок плафон, препоручљиво је поставити спуштене плафоњере, чија је дужина одабрана у зависности од висине плафона.

Окрените купатило у изузетни СПА салон уз помоћ декоративног ЛЕД купатила. ЛЕД позадинско освјетљење изгледа модерно и модерно и апсолутно је сигурно.

Осветљење купатила

Свака вишенаменска соба је потребназонирање. Простор у близини огледала је одвојена функционална област. Да бисте поделили простор, можете применити таква решења дизајна као подијум или ниша. Обавезно изаберите област близу умиваоника и огледало најсјајније светло. Дизајнери препоручују инсталирање сијалица са обе стране огледала. На тај начин ћете добити одлично осветљење, а светлост неће слепити очи. Важно је да се светлост не огледа у огледалу.

Расвета и намештај за купатила

Савремени произвођачи санитарије не престајуизненађују потрошаче са новим интересантним дизајнерским решењима за купатило. Најоригиналнији начин уређења ентеријера купатила је куповина купатила са независним осветљењем. Изгледа сјајно, али мораће да буде плаћено у складу с тим.

Врло практична опција додатног купатила је осветљење намештаја. На крају крајева, проналажење праве ствари у ормарићу, чије су полице опремљене с опремом, биће много лакше.

Осветљење купатила

Овај тип расвјете у купатилу јеистовремено и додатни извор светлости и декоративни елемент. За освјетљавање пода купатила користе се иста расвјета, као и за осветљење баштенских стаза - непропусне, трајне сијалице, чија снага није већа од 5 В. Не плаше се влаге, па се стога могу безбедно ставити директно испод купатила. Да бисте направили необичан светлосни ефекат, можете користити сијалице у боји.

Визуелна експанзија купатила са осветљењем

Захваљујући добро осмишљеној расвјетњи купатиласобе могу драстично трансформисати мали купатило - како би га визуелно више учинило, дајући ентеријер елегантном и рафинираном изгледу. За осветљење у малом купатилу, одлично решење је инсталирање лажног прозора. Осветљење треба бити што је могуће светло, а материјали за завршну обраду - од лаких боја.

1. Осветљење у купатилу

2. Осветљење у купатилу

3. Осветљење у купатилу

4. Осветљење купатила у купатилу

5. Осветљење купатила огледала

6. Осветљење купатила

7. Осветљавање мале купатило

8. Осветљавање мале купатила

9. Осветљавање мале купатило