Провансал батхроом

Управљају се модерним дизајном купатила у стилу Провансешарм чак и софистицираним познаваоцима са својим јединственим шармом француског села. Али то купатило Прованса није било само лепо, већ стварно угодно и угодно, неопходно је са посебном пажњом приступити избор сваког, чак и најмањи детаљ.

Прије свега, неопходно је разумети шта тачноПривлачи вас у стилу Провансе. То може бити једноставност и лакоћа покрајине на сунчаној обали, стварајући атмосферу лагане и безбрижне. Или можда претенциозност и елеганција породичне куће која чува историју и традицију. У сваком случају, како бисте наставили са одабиром прибора, водоинсталације и намештаја за купатило, морате разумјети какву атмосферу желите да направите.

Декорација зидова, пода и плафона

Стил Прованса карактерише топао сунчаннијансе брескве, розе, креме, тиркизне, плаве, маслине. За подове се често користе различите нијансе браон. Плафон може бити једноставно побијен или украшен имитацијом дрвених греда. Зидови и под могу се обрисати сликаним дрветом. Плочице за купатила у стилу Провенце је прихватљива опција, под условом да се шема боја уклапа са стилским захтевима.

Санитарије за купатило Прованса

Посебна карактеристика водовода у овом стилује глаткост линија, комбинација једноставности и милости. Класични облик каде на коврџавим ногама и купатилу са украшеним кованим елементима идеални су за купатило Провенце. Посебну пажњу треба посветити малим детаљима. Капије, славине, конзоле или обујмице за умиваоник морају одговарати одабраном стилу.

Намештај за купатила у стилу Провенце

Традиционални намештај за купатило је провинцијастаре комоде и ормарића, столови са кованом ногом, плетене кошаре за прање веша, орнате коване вешалице. Посебна карактеристика је лакоћа и глаткост облика, присуство елегантних кованих елемената. Обојени дрвени намештај може бити украшен сликањем на морској или цветној тематици. Вицкер намештај ће донети осећај лакоће и једноставности у ентеријеру.

Додатна опрема у стилу Провенце

Коначни додир у дизајну је изборприбор. То су мали елементи декора који вам омогућавају да правилно поставите акценте, наглашавајући јединствени шарм француског стила. Карактеристични за стил Прованса су врбоване вазе са сувим цвијећем, обојене вазе са свежим цвећем, морске производе, огледала у масивним орнаментним оквирима, порцелан, слике у стилу 18-19 стољећа. Ковани лустери, бронзани свећњаци, сцонцес са украшеним елементима такође наглашавају стилске карактеристике.