Сентри пси за приватну кућу

Пасу је потребна приватна кућа, пре свега, за његову заштиту. Такав пас мора испунити неколико захтјева - бити велики и неповерљиви странцима, непристојан и добро обучен.

Ови квалитети нису сви пси -На пример, животиње лова и "борбе" за заштиту неће приступити. Неуспјешан избор ће бити и пси без подлоге (боксери, Добермани, Цане Цорсо итд.), Који ће зими на улици имати тешко вријеме. Спасилачки пси (Невфоундланд, Лабрадор, Доберман) такође нису најбољи чувари - потпуно су без злобности према људима, чак и онима који су изнутра.

Дакле, какве врсте пасмина ће одговарати као чувари за приватну кућу?

Најбољи пас чувар за приватну кућу - шта је то?

Руководиоци паса препоручују одабир једне од пет раса описаних испод како би заштитили кућу:

  1. Алабаи (Средњеазијски овчар). У животињама ове расе, територијални инстинкт је веома развијен, тако да није неопходно научити да заштити своје двориште и кућу. Међутим, Алабаи може бити веома напоран, тако да ћете морати напорно радити на послушности таквог кућног љубимца. Почните да обучите пса чуварске пасмине, цинолози Централноазијског Схепхерд Дога саветују одмах, чим је доведете у своју кућу.
  2. Сентри пси за приватне домове1

  3. Московски чувар. Име ове расе говори за себе! "Мусцовити" су одлични чувари, јер су веома јаки, затечени према странцима и истовремено непревазиђени у њиховој бригади. Правим подизањем таквог пса, добићете не само добар стражар, већ и оданог пријатеља. Из минуса расе се може назвати дефинитивна потреба за физичком активношћу: таквом псу је потребан покрет, кратки ланац је контраиндикован на то.
  4. Сентри пси за приватне домове2

  5. Ротвајлер. Иако се односе на глатко косу, овоПси су добро развијени подбој. Захваљујући томе, осећају се угодно у умерено хладној зими. Ротвајлер је неповерљиви и будни чувар територије, али он може бити и јако тврдоглав. Овај квалитет треба узети у обзир када обучавате штене ове расе.
  6. Сентри пси за приватне домове3

  7. Немачки овчар. Ово је универзална опција - ова врстаПогодна је за заштиту, јер су пастирји непристојни и одлични у обуци. Опште је познато да су и по природи веома интелигентне, али то не значи да пси оваца не требају образовање.
  8. Сентри пси за приватне домове4

  9. Завршите оцјену штедних паса за приватну кућу аиредале - средње величине. Овај "Краљ теријера" је опрезан и осјетљив. Иако сам по себи није злонамеран, али његова територија је исправно заштићена. Такав пас неће бити поуздан чувар, већ и одличан сапутник, спортиста, ловац и пријатељ за своју дјецу.
  10. Сентри пси за приватне домове5