Среднеазиатскаа овчар - Бреед карактеристике

Централно-азијски овчар, или Алабаи, колико их је већ њих звао - је неустрашиви, мирни пас, са снажним инстинктом чувања.

Карактер Централноазијског овчара

Можете дати такав опис расеЦентрални азијски овчар: Јаки, независни, интелигентни пас, посвећен његовом власнику. Упркос чињеници да се Алабаиев сматра борбеним псима, они су прилично мирни и избалансирани. Средњеазијски овчар има мање свиреп и агресиван карактер, за разлику од свог блиског рођака - кавкаског овчара. Алабаи је доминантна пасма паса, могу се тихо и неутрално упућивати на друге животиње у кући, али често показују агресију на стране псе. Због страстних инстинкта који су веома изражени у њима, пси су сумњиви и неповерљиви према аутсајдерима. У породици, Централно-азијски овчар има мекан и тресан карактер, обучава се фамозним члановима породице, љубазан према дјеци и увијек делује као њихов бранилац. Средњеазијски овчари су довољно играли и активни, што позитивно утиче и на комуникацију са децом.

Велики плус карактера Централноазијског овчара је што су врло паметни и разумни, разликују се у чистоћи и не покварују намештај.

Бреед Стандард

Средњеазијски овчар има велику, масивнутело са добро развијеним мишићима. Мушкарци већи од женки, њихов раст у рамену може бити већи од 70 цм у жена исте - 65 цм Централне Азије Пастир расе стандардни дозвољено било које боје вуне :. Од чисто беле до тигра, приметио у разним комбинацијама, осим браон и плаве боје. Длака може имати и кратак (до 3-5 цм) и дуг (до 7-9 цм).

Врсте средње-азијских пастира

Верује се да је Централно-азијски овчар припадао групи овчарских паса паса у облику паса и да има исти предак - тибетански пас, због чега може укључити такве псе као:

  • Памиијански пастирски пас;
  • Памириан Схепхерд;
  • Туркмен Схепхерд;
  • Средњеазијски овчар - карактерна карактеристика1

  • Таџички пастир и неки други.

Карактеристике средњеазијског овчарског пса

Карактер Централноазијског овчара је њенавеличина и личност, можда ће бити непријатно да га задржите у градском стану. Пас се боље осећа на улици, али не трпи топлоту, тако да Алабаи треба да има приступ сенатним местима.

Код пса је неопходно бити ангажован од ране године, ибиће боље ако професионални кинолог уради ово. Такође бисте требали ходати са псом чешће, пружите му могућност да се крећете и убрзате, али не заборавите на сигурност околних људи и животиња.