Подизање штене Алабаи

На први поглед, чини се да је пас паса Алабаистрашно и страшно, али су у ствари ове животиње врло љубазне и љубазне. Карактеристика ове врсте је његова независност и непристојност. Ови пси се сматрају једним од најстаријих раса и узгајају се за заштиту стада говеда од вукова и територија.

Образовање Алабаи код куће

Родитељство кћери Алабаи треба решаватиод раног узраста. С обзиром да различити Алабаи тешко, независни карактер, већ је био са два месеца би требало да покаже да преболи, а ви - власник куће. Показују пса да сте ви главни, и нека зна да је команда треба извршити без питања. Када је реч о животињи мора се поштовати посебно мирна и уздржаност. Овај пас поштује равнотежу, а ако је обука да подигне свој глас, а затим јој руку, она ће се сматрати као слабост, која ће у будућности ће се искористити. У почетној фази образовања и обуке Алабаи може научити ове команде:

  • "Лези";
  • "Сит";
  • "Глас";
  • "Неар";
  • "Место".

Требаће вам пуно времена за љубимцасавладали су материјал, али у будућности ће пас одмах слушати и пратити инструкције. Обука се најбоље одвија на мјестима гдје нема дистракција, а од пса се може постићи посебна концентрација.

Алабаи, или Централноазијски овчар, каоназовите ову расу, има изврсну мисао и висок ниво интелигенције. Због тога, уз одговарајућу негу и образовање Алабаи може рачунати на одличну заштиту вашег дома и пажњу посвећеног пријатеља. За разлику од других раса, ови пси штите не само власника, већ и све територије која му је додељена.