obuka Алабаи

Многи власници, па чак и професионални узгајивачивјерују да се раса паса Алабаи не пружа у било каквом тренингу. По тврдњама чињенице да Алабанци имају прилично висок ниво обавештења и било какву неактивност власника, који је повезан са неуспјехом тима, пса доживљава као могуће понашање, а потом да учини то учинити оно што не жели ће бити изузетно тешко.

Карактеристике расе Алабаи

Пси Алабаи могу бити обучени ако се памтеособине ове расе. То је пастирски пас, што значи, на генетском нивоу, навикла је да живи у пакету са другим псима и изводи оно што лидер пакета жели. Због тога је веома важно од првих дана да покажете да сте ви мајстор, а то су ваши тимови које штене морају извршити скрупулозно. Искусни кинологи саветују за ово да шетају са псом на различитим местима непознатим њему, а такође и да понесу пса у колима, у јавном превозу. У непознатом окружењу, свако штене је изгубљено, а ви, преостали мирни и самопоуздани, покажите се као прави лидер паковања, који може помоћи у суочавању с тешком ситуацијом.

Алабаи тренинг код куће

Образовање и обука Алабаи је изграђен на проучавању неколико основних команди. Преостале команде се науце на захтјев домаћина.

Први и најјачи тим за Алабаи је његовиме. Потребно је осигурати да ће на првом изговору њено име пас оставити све послове и обратити пажњу на вас. Код учења надимака користи се само позитивна ојачања.

Када се наду надимак можете почети да проучаватеТим "! Мени" Њена студија треба да се одвија на поводцу, као да ће пас покушати да поремете тим треба да се тихо, без изазивања бола да је повуче са њим да Алабаи научили - изврши наредбу је неопходно. Команде "Седи!" И "Следеће!" Су савладане на исти начин.

"Фу!", "Не!" Или "Не можете!"Подржани су негативном акцијом (нпр. Трзањем на поводцу). Морате пажљиво овладати ову наредбу тако да га пас не може откачити. То ће помоћи да Алабаи буде сигурнији за друге.