Туркменски пастир

Величанствене и пуне врлине Алабаја одједномда искуство да се поштују. Са овако великим пасом попут лава, сигурно можете ићи на шетњу. Вреди за тренутак да покаже барем на ивици паса, као потенцијални злостављач одмах повлачи далеко. Али исто тако могу да бацају муње на непријатеља, тако да су шансе за сукоб са непријатељем у таквим пса је скоро тамо. Шта је Централне Азије Пастир Алабаи туркменски да ли ће почети представника ове прелепе расе код куће?

Средњеазијски овчар Алабаи - лик

Неки питају да ли постоји разликатакве расе су Средњеазијски овчар, Туркменистански и Алабаи. Сва ова имена се односе на исте псе, поседују не само предиван поглед, већ и прилично интересантан карактер. Туркменски пастирци се могу брзо прилагодити новим условима. Они неће лажирати, узнемирити се, глас се даје само уз стварну опасност. Алабај неће хистерично лајати, он ће показати глас у виду неког другог, дати своју моћ да разуме и очекује даље поступке странца. Претјеран изглед "азијског" је више речи од бескрајног лајања.

Туркменски овчар Алабаи постаје добарпратилац за спортисте. У трци нису далеко иза коња, али у води се савршено понашају, организујући се са власником забавних игара. Многи воле како вуку пливача, из забаве доста забављају.

Територијалност у Алабају је урођена, вриједимало да му остане на овој локацији, а сам пас ће га почети заштитити од странаца. Његов други квалитет је конзервативизам. Ови пси воле да раде у познатим условима, јасно разумеју своје задатке. Чак и код штенаца морају се навикнути на обогаћено окружење, на аутомобиле, бучне улице. У супротном, кућни љубимац искорењен из познатог окружења може манифестовати агресију.

Турски пастир је јака животиња,Тежој је обичним особама да се такмиче у отвореном сукобу са њим. Због тога, са њима морате се понашати деликатно, неприметно постати за пса неспорни ауторитет. Домаћин се мора претворити у лидера за "азијско" одјељење, тако да он не може ни да замисли своје мисли, провјери своју снагу. Само у овом случају добићете пуно задовољства због комуникације са Алабами и немате никаквих проблема од паметног пса.