Средњеазијски овчар код куће

Експерти тврде да је садржајЦентрално-азијски овчар код куће захтева одговорност и одређено знање. Представници расе су тешко едуковати и агресивно према странцима. То је због чињенице да је ова врста раса створена за тежак рад у ваздуху и заштиту овчјих јата. Погодно окружење за Алабаи ће бити колибе, приватне куће, индустријски и војни објекти.

Код куће, средњоазијски овчартреба стално ходати 2 сата и пружити интензивну обуку. У супротном, пас може почети да не поштује власника, гњави код гостију и домаћинстава, журба на животињама.

Средњеазијски овчар - негу и образовање

Алабаи се односи на молоиде, тако да онинхерентна тврдоглавост, независност, повјерење у силе. Карактер и квалитети Централноазијског овчара имају за циљ заштиту стоке, покретних и непокретних имовина. Ово се изражава у високој територијалности, то јест, одрасла "средња азијска" значи под заштићеном територијом не само место боравка, већ и просторије у којима се налази 2-3 сата, аутомобил власника, његове личне ствари итд. Изван личне територије пас је равнодушан према странцима.

Образовање алабаи мора почети раностарост. Главне команде: "лаж", "фу", "мјесто" и "немогуће" псу перципирају у доби од 2 месеца. Тим "следећи" може се предавати 3 месеца. Алоидна њушка може почети да се предаје од 4 месеца. Ако нема начина да се бавите животињом, боље је подучити је као кинолога. Ако пас није добро обучен, може постати претња вашем друштву, па чак и вашој породици.

Важну улогу игра исхрана Средњеазијског овчара. На дан одраслог пса боље је кувати супу на бази меса (говедине или телетине) и житарица. У дијету не укључујте масне рибе и поврће.

Обратите пажњу на чињеницу да је витамин и минераладитиви. Због недостатка у исхрани групи витамина А, Е, Ц, низа елемената у траговима (калцијум, фосфор, натријум, јод) Азијски Схепхерд подвргнут болести попут отицања екстремитета, хелминтски налети, гојазности и аритмија.