Како кухати кхинкали

Хинкали - јело без којег је немогућеГрузијска кухиња. Ароматични и сочни, прави кхинкали одликују се њиховим јединственим чистим и концизним укусом, соћношћу и ситости. Припремите грузијске "кнедле од меса" није тако тешко, потребно је само разумети неколико суптилности.

Како правилно припремити кхинкали, као и пуњење и тесто за кхинкали, научићете из овог чланка.

Како направити кхинкали?

Суптилности кувања и конзумирања кхинкали нису толико тешке, али морају обратити пажњу пре него што директно приступе рецептима.

Дакле, многе заблуде су владале околонационално грузијско јело, а једна од њих је изградња удружења са руским пелменима, посланицима из Бухарета или Татар манти. За разлику од Хинкали од свих ових јела лежи у посебним карактеристикама теста (његова густина и еластичност), чији је циљ очување и задржавање меса сокова који се налазе унутар кнедлама, који, у ствари, је функција од јела. Традиционално кхинкали се припремају од овчијег или говедине, међутим, додатак свињетине и масти је такође добродошао. Преливи за Хинкали, као и обично, зачињене коријандером, а сама тесто припремљени на основу леан, то јест, без додавања јаја (насупрот истим кнедле).

Што се тиче јела грузинског кхинкала,Овде постоје нијансе: врећа теста задржи карактеристичан "реп" - место Туцкс тест на самом врху, гризе са мали део потрошача први усисава сав сок од меса, и после јела тесто и пуњење до тачке "репа", који не једу и положи на ивици плоче.

Разговарано је о главним карактеристикама јела, сада се окрећемо рецептима.

Рецепт за прави кхинкали

састојци:

За тесто:

  • брашно - 1.5 кг;
  • вода - ½ ставка;
  • Соли -. 1 кашичица.

За фил:

  • Бееф - 500 г;
  • Порк - 500 г;
  • цилантро - 1 веза;
  • Онионс - 3 ком;.
  • Гарлиц - 1 чен;
  • Маст - 100 г;
  • со и бибер - по укусу.

припрема

Први корак је припремити тесто: у целој количини воде почињемо да попуњавамо брашно док конзистенција масе не изгледа као тесто за палачинке (то јест довољно течност, али вискозна). У овом стању, поставили смо га на страну 30 минута, тако да брашно чини глутен.

Чекајући дугих пола сата можете се бавити пуњењем, која ће бити исецана (!) Месо и маст, пресовани чеснов каранфил, сецкане лук и коријандер, и на крају - зачини.

Током припреме фарме, тесто је имао временапиво и сада је потребно да би брашно, од којих је количина ограничена појма "колико ће", и на крају излази веома кул и густу коцку, која се гњечи док не постане глатко и оставити још пола сата.

Затим, кобасица се формира из теста, што јепотребно је сјечити на 3 центиметричке комаде. Сваки комад се претвара у танку торту величине тањира. У средину торте ставите пуну жлицу млевених меса и разбијте хинкала, чинећи ивице теста у чвор.

Спремни кхинкали одмах послати да кува док се не плива, а после посуде се може послужити за столом,

Рецепт за прави кхинкали

не заборављајући да потресемо са млевеним црним бибером.</ П>

Припремите кхинкали такође могуће у аерогрилу на температури од 260 степени 10 минута, а након 235 степени за још 20 минута.

Многи су заинтересовани за питање како се пржити кхинкали? Хинкали не пржена на све, никада, осим за грејање, али често Грузијци пржити оно што се зове "пупак" - оне нодули тест, који не би требало да кувано Хинкали. Хинкали печена, служи само као опција није аутентичан хране која се кува од пржења у уљу док светло порумене. Такав рецепт се користи за кување Хинкали са сиром, живине, кромпир, печурке и других састојака, које су, у ствари, немају никакве везе са овим Хинкали, међутим, није забрањено да дају одушка машти, тако да само напред и уживајте у јелу!