Ружине од грожђа код куће

Розин израђен од грожђа, куван у домаћинствууслови се испостављају укусним, слатким и способним за складиштење дуго времена. Користите осушене бобице за кување несладених јела, као и за печење и десерте.

Како сушити грожђе на грожђицама?

Један од најједноставијих и најчешћихје метода сушења грожђа, у коме се бобице налазе на сунцу. Непромишљено грожђе се раније сортира и уклања гњечене или оштећене бобице. Затим, бобице су постављене на папиру или мрежу, стављене на сунце и остављене да се потпуно осуше, окрећући грожђе једном на три дана.

Ова метода је погодна и за припрему грожђица од белог грожђа, као и за грожђице од тамних јагода.

У просеку, сушење на сунцу траје око месец дана,али можете убрзати процес спуштањем бобица у врућу сода пре сушења. Танко грожђе треба држати у не превише раствореног сода (1/2 тсп сода по лире воде), за густо тело, концентрација је већа (1 кашичица по литру). Као резултат бланширања у раствору сода на површини јагодичастог воћа, превлака од воска, која спречава ослобађање влаге, уништава се и формирају се микрорезе.

Како су грожђе из грожђа?

Најбољи начин сушења грожђа за грожђем је она у којој јагоде нису изложене директном сунчевом светлу, тако да остаје боја и више хранљивих материја.

Пошто сте уредили целу, а не оштећене бобице на мрежиили решетке, грожђе се остави да се осуши испод крошње или у добро проветреној, сувој просторији. Након отприлике 20-30 дана, грожђице ће бити спремне. Током сушења, не заборавите да бобице претворите у равно суво.

Припрема грожђица од грожђа код куће

У условима стана у облачном времену, грожђепогодно је сушити у пећници. Као резултат овог начина сушења, не задржава се много нутритивних компоненти, али процес захтева много мање времена.

Прије производње грожђа од грожђа,печурке су покривене пергаментом. Бобице су равномерно распоређене на пладњем за печење и стављене у загрејану рерну до 90 степени, најбољи начин је отварање врата за испаравање влаге. Након грожђа боре, поставите температуру на 70 степени и наставите да се сушите док не будете спремни. У оквиру ове методе, сушење траје не више од 30 сати.