Како обојити јаја за Ускрс

Дуги православни обичаји сликања јаја за Ускрсникада није изгубио релевантност. Јаја као симбол почетка новог живота, поновног рођења и превазилажења потешкоћа украшених празничних столова од 220. године. Истина, уместо љускара лука и листова беза за бојење јаја, користе се полиетиленске наљепнице и боје свих боја дуге, које сада шопирају полице у већини супермаркета. Ако желите да разблажите опчињавање примитивних украса и желите да знате како лепо обојити јаја за Ускрс, онда је овај чланак за вас.

Како украсити јаја за Ускрс?

Ако мислите на све нијансе како да сликатејаја, позната само професионалцима, онда сте дубоко грешни, јер постоји много подједнако интересантних техника за аматере и само љубитеље ДИИ-а, што ћемо заправо говорити у наставку.

Дакле, за прву мајсторску класу требамо:

 • јаје (тврдо кувано);
 • стони сир;
 • бојење хране;
 • ватер;
 • зубчица.

Први корак је припремити површинупретходно кувано јаје, обришући га вуненом у виму. На 1-2 кашичице воде додајте неколико капи било које боје хране, потопите зубчицу у боју и ставите пуно тачака на површину јајета, чинећи образац по вашем укусу.

Како украсити јаја за Ускрс 1

Када се прва боја заврши, идите на другу, поновите операцију на исти начин.

Како украсити јаја за Ускрс 2

Број боје и тачака може бити апсолутно све, главна ствар је да су јаја, украшена за Ускрс, задовољна ви и вашим најдражима.

Како украсити јаја за Ускрс 3

Ако сте креативна особа и пронаћи свеодговарајући приступ, онда за вас имамо неколико декоративних идеја: инсанели једноставно, оригинално и модерно. А ако сте раније веровали да знате све о томе како можете да обојите јаја, уверавамо вас - погрешили сте.

За прву технику потребно је само:

 • кувано јаје;
 • Боје;
 • ватне палице.

Постоји неколико могућности за сликање: Прво, можете јахати јаје у воденом раствору боје и, без дозволе да се осуши, нацртати хаотичне линије, на тај начин формирајући пуно оригиналних образаца на површини.

Како украсити јаја за Ускрс 4

Друга опција како да обојите јаја за Ускрс јесте да се целом тачком простире памучним брисачем, прво основном бојом, а затим било који контраст.

Како украсити јаја за Ускрс 5

За следећу технику додамо четкицу и папир за паковање већ доступном арсеналу прибора, који је покривен пуно мјехурића.

Коришћењем четке обојито обојите површину филма.

Како украсити јаја за Ускрс 6

А онда само навијте кувано јаје. Изгледа веома лијеп образац.

Како украсити јаја за Ускрс 7

Шта друго можете обојити јајима? Једноставан или посебан маркер хране који је напуњен јестивом бојом. Иако ово није важно, јер боја и даље не пролази кроз шкољку. Све што вам треба за ову технику је да обришете кувано јаје са сирћетом или било којим алкохолом који садржи раствор за одмашћивање, а затим га обојите као што желите, на пример, са елегантним хаотичним натписима ...

Како украсити јаја за Ускрс 8

... или украшен образац.

Како украсити јаја за Ускрс 9

Следећа техника је нешто елегантнија, а за то ће нам требати:

 • кувано јаје;
 • боје за јаја;
 • листови од златне фолије за декорацију;
 • четка, сунђер;
 • лака или лепка.

Ми обојимо Ускрсна јаја као и обичноместо за потпуну сушење на постољу чекићица за зубе заглављено у пјену. Када се боја потпуно осуши на површину јаја, могуће је наносити хаотичне мрље лепка или лака за фолију. Сада остаје да завијете јаје у златни лист, а затим исперите остацима са сунђером.

Како украсити јаја за Ускрс 10

Таква обојена јаја заслужују место у музеју.

Како украсити јаја за Ускрс 11

Надамо се да ћете наћи наш савет, успјешне празнике и креативне експерименте!