како одабрати вино

Ако нисте наследник вина и немате власникавластити вински подрум, а не рестауратор, а не соммелиер, онда, вероватно, понекад се питате које вино можете изабрати за одређену прилику. То може бити одмор, вече са пријатељима или код куће, романтична вечера.

Који избор вина често зависиПриликом: на новогодишњој забави или на венчању, уобичајено је да пије шампањац или пјенушава вина, свакодневно обично стоно вино је погодно, а јубилеј одговара старинском вину. Пуно зависи од компаније у којој планираш да проводите вријеме: мушкарци воле сува вина или посебна, као што су лучка вина или Мадеира, а даме често као полусвијет или слатко вино, неки преферирају очвршћена вина.

Који су вина - читамо етикету

Вина према традиционалној класификацији подијељене су у неколико категорија у зависности од параметара.

У зависности од доби, вина су подељена на Беаујолеис(Вино године), обични (вино не чува у бурадима одмах након ферментације пића запушен боце), година (после ферментације вино старости од најмање шест месеци у храстовим бурадима), Винтаге (не мање од једне и по година) и наплата (најмање 3 године).

У зависности од вина произведеног од грожђа, може се разликовати једнозрна вина (од једне врсте грожђа) и мешати (неколико врста грожђа се користи за производњу вина).

По количини шећера, вина су подељена на суво (имајуТарт, киселкаст укус, можда са малим горчине), полу-суви и полу-сладак (они имају умерено слатког укуса тона грожђа разликује горе од сувих вина), десерт (врло слатка вина) и ликер (назив говори за себе) се. Осушите најмање јака вина (до 12 степени), ликер - врло јака (до 20 степени).

Поред тога, вина су црвена, бела, розе, пенећа, газирана и тиха. Како одабрати добро вино и не збунити се у разноликости представљених производа?

Неколико савјета о избору вина

Ако одлучите дати флашу доброг вина на неко вријеме, размислите о неким тачкама.

Место куповине је важно: гарантовано квалитетно вино може се купити у винарским бутикама и специјализованим продавницама - у таквим мјестима они се баве само поузданим добављачима и пажљиво прате квалитет производа. Иначе, по правилу, консултант ради у таквој радњи, који ће савјетовати како одабрати суво вино, или какво бијело вино преферира у овом периоду.

Међутим, најбоље вина су францускидалеко од свакога зна како одабрати француско вино, а ако не говорите језик мускетара, потражите реч Цхатеау на етикети. То значи да је вино произведено под контролом посебног

које вино треба изабрати

Одељење је веома квалитетно.</ П>

Вино одређује ужину и обратно: риба, морски плодови, и пилеће груди традиционално био бијело вино (сува или полусуви), црвено месо (говедина, свињетина), игра и медитеранска кухиња је најбоље служи уз црно вино. Роза вина су добра за лагане грицкалице, а јака и специјална - за сире. Стога, ако имате боцу белог вина, као што су Цхардоннаи или Алиготе, и вечеру се очекује да поднесе грчку салату и јагњеће котлете, боље је уклонити бело вино у најбољем случају и размислите о томе како да изаберете суво црвено вино - што ће красити вечеру.

Запамтите: Вино не воли топлу храну (Бурнт језик не виде читав низ укуса), не мешају са веома зачињена јела, а не у комбинацији са краставцима - за њих нема ништа боље холодненкои чаше вотке нису дошли до. И што је најважније: у грлу здравља вина, у чаши - добром расположењу у боци - могућим проблемима. Бити мртав.