Како одабрати лубеница

Најплоднији и плодан месец љета је август. У августу почињемо да размишљамо о паду, али још увек можемо уживати цео месец у лето. У августу је било све лубенице које су волеле сви на тржиштима. Али, нажалост, дешава се да доведите кући огромну лубеница, а она је незлађена и укуса више попут трава. Цела породица је већ подешена, али то је такав бол. Али постоје неколико знакова на којима можете идентификовати и изабрати зрелу лубенице.

Како одабрати добар лубеница?

Пре него што научите како да изаберете правиЛубеница, требало би да научите да правилно чекате на време да купите ову огромну бобицу. На тржиштима, лубеница се појављује не само у августу, већ много раније. У јулу можете га видети на продаји. Непотребно је рећи да је такав рани лубен једноставно немогуће расти без хемикалија. Зато немојте журити и чекати право време да сазрише фетус.

Како одредити зрелост лубенице?

Постоји неколико знакова на којима је могуће одредити зрелост лубенице:

  1. Пре него што изаберемо добар лубенак, хајдеОдредите место куповине. Дакле, куповина лубенице дуж руте је опасно. Чак и ако је јагода сама, приликом боравка на директном сунчевом зрачењу апсорбује, као сунђера, пуно тешких метала, издувних гасова мотора и прашине.
  2. Немојте тражити од продавца да вас одабере лубеница. Не постоји гаранција да их разуме на било који начин. Поред тога, можете продати и лубеница која је одавно и не жели да се продаје.
  3. Куцај на лубеницу. Звук мора бити глув.
  4. Узмите човека са собом ако желите изабрати праву лубеница: он мора стиснути лубеница чврсто могуће и слушати - пуцање говори о зрелости.
  5. Споља лубеница мора бити тачно облик кугле. Тамне боје са израженим светлим пругама, такође, говори о зрелости.
  6. Изаберите зрелу лубеницу

  7. Најуспешнија тежина лубеница је 5-10 кг. Ово је идеална јаза, па немојте купити нежњен или водо-натопљен нитратни лубеница.
  8. Проверите површину, на њој не сме бити мрља или пукотина. Превуците прсте преко коре: ако пронађете карактеристичне тачке, ставите робу у страну - то могу бити трагови ињекција.
  9. Пре него што употребите малу комаду пулпе, тепсајте виљушком и потопите у чашу водом. Ако је вода постала мутна - можете безбедно јести, а ако постане роза или црвенкаст - лубеница треба бацати.

Одмах пажљиво изаберите лубеницу, а онда можете породици третирати укусним и зрелим јагодама.