Месо за роштиљ

Шабачки кебаб је добра ствар, али да би била укусна, не морате направити грешку у избору "сировина", а такође знате како правилно исећи месо на шишмишу.

Како одабрати месо за шишмишки кебаб?

Које месо је боље да узме за шишавицу? Природно свеже, али не и упарене - од таквог меса шишавог ћебета ће бити тешко. Најбоље за кување шишавог кебаба (и не само) сматра се хладно месо, па ако постоји могућност, боље је изабрати. Ако купите смрзнуто месо, пазите да је поново замрзнете. Разграничите месо, које је двапут смрзнуто можете моћи ружичастом бојом ледених кристала. Такође, такво месо неће променити боју када се притисне и остаће ружичасто-сиво, док ће квалитетно месо променити боју од тамне црвене до више смеђе боје. Али будите упозоравајући на обојено месо, на пример, у мангану. Обратите пажњу на боју масти, ако је ружичаста боја, онда је месо јасно обојено. Свјеже месо има масноће и међуслојне слојеве бијеле или креме. Ако купите месо у пакету, онда проверите да ли је прозирно, али само на месу смеђе или сиве тачке. У присуству једног од знакова, месо не треба узимати - било је одмрзнуто, а почетак покварио.

Какво је месо боље за шишмиш?

Ако питате компанију о каквом месу,По њиховом мишљењу, најбоље за шишмишку јабуку, онда се неће избјећи гласне дебате - сви имају своје жеље. Стога, ово питање не треба постављати, али је боље изабрати оно што вам се свиђа. И да направите шишав кебаб тастатуру, изаберите месо са десних делова трупца.

За шишавог јабучица од говедине, боље је узети глежањ или глежањ. Са задње ноге за кување шишавог кебаба, можете узети само унутрашњост.

Шишки кебаб из овчице ће се окусити, ако узметеЦелулозе са задње ноге, глежња или сечење. Овчја лопата није добар избор. И морамо запамтити да се јагњетина шишавица мора јести вруће, рециклирано месо ће престати бити тако укусно. За шишмишки кебаб од свињског меса идеално је погодно, смјештено дуж гребена на врату - "врат". Месо, исечено дуж гребена са леђа, такође је погодно за шишмишки кебаб, само не заборавите да одсечете све масти. Леан месо са леђа за шишмишки кебаб је боље да се не користи, у супротном ће шибски јабук бити тешки и не сокни.

Како сјечити месо на шибу?

Одлучили сте које месо бисте узели на роштиљ, иЧак га је купио и вратио кући. Шта је следеће? Неопходно је правилно раздијелити месо. Како смањити месо на роштиљу? Ако се узме за роштиљ говедине печенице, боље је да се смањи месо преко зрна, тако си је лако да се деле. У другим случајевима метод сечења (преко или дуж влакана) није важно. Он сматра идеалан облик конусна за комаде меса на ражњиће. Мада, ако исекао месо квадрата, роштиљ ово не постане гори. Величина треба да буде средње до добро печења, али напустио школу. Да и сачекајте за припрему дебелих и великих комада меса има предуго. Отприлике

Како сјечити месо на шишмишу

Да замислите величину сваког комада, потребно језапамтите да на ражњу (средње величине) треба да стане 6 комада меса. Нежељено је - шишмишки кебаб се испразни као сух, резанци су танки. Мањи број комада на ракији такође није "добар" - чекати дуго времена, а месо уопште не може бити пржено. </ П>

Колико меса треба да узме шишмарки?

Када је планирано да изађе са пријатељима за кебабове,ми се увек мучимо због питања, али колико је неопходно узимати месо за шишмишки кебаб човеку. Обично узмите 1/2 кг по особи. Али ако компанија има добре еатерс или не планира да једе осим кебабова, онда је боље промијенити формулу за израчунавање. И узмите килограм меса за сваку лепу дамо и килограм за сваког члана јачег пола (или даме са одличним апетитом).