Како проверити мед због природности

Мед је дуго био цењен производзахваљујући својим јединственим својствима. Сложен и богат хемијски састав доприноси популарности у области медицине, јер има антибактеријске и антиинфламаторне ефекте. Наравно, само природни мед има све ове корисне особине, а вештачки аналоги губе знатно, укључујући и по укусу. О ономе што је природни мед и како га тестирати за аутентичност, разговарали ћемо у овом чланку.

Пре свега, укажимо на коју врсту меда покушавамоДа избегнем. Прво, разблажен са додатком меда - јер нико од нас не жели и не би требало платити због бескрупулозног продавца. Друго, није зрео - што је такође знак журбе пчелара у потрази за профитом, пошто овај медо садржи више воде, брзо почиње да лута и губи свој укус. Треће, то је мед, добијене од пчела, које су храњене са обичном сахарозом. Веома је тешко назвати корисним и хранљивим.

Како могу одмах проверити мед због природности?

Пошто не постоји увек приликаДа бисте провјерили да ли прави мед, без додатних "експеримената", морате се прво ослонити на своја осећања. За почетак, природни мед има јединствену мирисну арому, која је тешко синтетизовати хемијски. Пробај душо - после неког времена језик може мало да се шчепи, биће пријатан вискозитет - сигуран знак доброг меда. Сензуални укус ће вам рећи у питањима како провјерити креч или хељде - ове врсте имају посебне укусе, које ће чак и неискусна особа у овој области разликовати. Осим тога, стварни мед је често хетероген: восак од сата, крила пчела и други природни материјал може цурити током филтрације и указати на аутентичност овог меда.

Како правилно проверити мед за додатке код куће?

На креди: ће помоћи у сирћету или било којој снажној киселини. Мед са кредом мора "зашипити" и пену.

Како тестирати мед са јодом на скробу? Ако, додавањем неколико капљица производу, примећујете пливање - не купујте меду од овог продавца.

На води: квалитетног меда, ако је рањен на кашику,Наставиће да се истегне, али разблажи - кидање и прскање. Другим путем, у меду потапајте комад црног хлеба - хлеб упија влажност меда и биће покривен "коријом". Такође запамтите да литар меда тежи око 1,4 кг. Ако је мање, пчелар покушава да вас надмаши.

Како проверити мед за шећер?

Посебно је за меду да буде премазано шећером, постаје веомачврста и кристализована. Нажалост, многи људи збуњују такав мед са лажним, иако с времена на време постаје само интензивнији и укуснији. И нечисти продавци то често користе. Меду са шећером је стварно тешко разликовати од "сести", главни знакови су врло беле боје, слаба арома и недовољна астрингенци.

Додамо да понекад пчелари не могу продатидобро, али седи меду, и због тога се раствара на споријој ватри. Али само под условом да грејање није више од 40 ° Ц, можемо са сигурношћу навести да мед не губи корисне особине.

Како исправно провјерити мед

Како другачије могу да проверим да ли је душа природна?

Најсигурнији начин је пронаћи "вашег" продавца. Ако је могуће, било би сјајно купити мед од пчелара, за кога знате лично и чија искреност не сумњате. Овај пчелар је од маја до октобра незанично заузет са својим пчеларјем, који можете лако пратити.

Нажалост, све ове методе не дају 100% гаранцијуприродност производа, јер само хемијска лабораторија може тестирати мед за природност са апсолутно тачним резултатом. Међутим, ово не би требало да вас заустави у покушају да пронађете поштеног и одговорног пчелара који може да пружи одличан мед.