Како одабрати месо

Историјски гледано, једна од главнихпроизводи нашем менију је месо. То је због својих примитивних народа ловили мамуте и средњовековни витезови чувају стада домаћих животиња и птица. И сада постоје приватна газдинства, а цела држава фарма за узгој и узгој меса расе говеда и ситна стока, свиње, зечеви, кокошке и ћурке, гуске и патке. Није ни чудо. Уосталом, без доброг комад меса не кува, нити богатство чорбу или мирисни пилав или "Оливиер" вољеног салату. То је само да на тржишту за куповину, мора да зна како да изабере добро и свеже месо.

У продавници или на тржишту?

Ако живите на селу и задрже стоку иживина двориште, питање где купити и како одабрати добар месо зец или свињетина, није више релевантна. Међутим, становници метрополе имају избор, купују месо у супермаркету или тржишту. Чини се да је овде да погодим, доћи у било коју радњу и одаберите шта желите душу, али не мало о томе. Често у великим трговачким центрима робе је дуже него обично. Често је оживела и питање свеже. То је било једном на ТВ упозорења. А шта је са тржишта? Ту је, наравно, било шта може да се деси. Али месо отворено лежи на шалтеру, можете пажљиво испитати, мирис и додир. На крају крајева, тржишта продаје углавном хладне, не замрзнута храна. И не пропустите на куповини ће вам помоћи елементарно познавање правила, како одабрати месо на тржишту, и лако негу.

Општа правила о томе како да изаберете различите сорте меса

Дакле, када купујете добар комад меса у супу, промешајте-СРЈ, роштиљ или млевено потребу да користе једноставне и заједничко за све врсте прописа меса. Ево их:

  1. Ми процењујемо изглед. Приближавање бројач, прва ствар коју радимо - дароба у питању. Ми смо заинтересовани за боје, у присуству или одсуству филмова и спотова, као и осушене до коре, говорећи о трајању боравка меса на отвореном. Свињски боја треба да буде розе, телетина мало тамнија него свињетину. Добра свеже говеђе и јагњеће треба да буде црвене боје, али јагњетина више светла и засићене. Фат на било коју врсту меса треба да буде бела, не жута, и равномерно распоређени широм комада. Лигхт заветрина дозвољено, али мрље и љигави Филм говори о није први свежине.
  2. Ми додир и Верт. Претраживање леп комад, узми у руку иуверите се да је добар на свим странама, а не само са блиставо "особом". Затим притисните на било ком месту меснат па да видимо како ће се понашати. Ако је месо свеже, твој отисак ће нестати након 3-5 секунди. Па, ако је прошло 5-7 минута, а стаза је још увијек јасно видљив, лако оставити. Постоје трговању дуго касни производа.
  3. Снифф такође не меша. Још један важан показатељ свежине - топријатан мирис. Ми, људи, у њиховом корену предатора. Мирис свеже убијеног животиње и коректно освезхованного нам да изазове прекомерно лучење пљувачке и јаку жељу да брзо изгради нешто таквог меса. Али бескрупулозни трговци често маскирају мирис сирћета мало нарушена и боје, па је неопходно да се зна и памти о томе. Ако не мирише веома пријатно, узети папирни убрус и додирните га на комаде. Присуство боја даће отровну хемијску црвене, остајући на салвети.

Остаје само да укаже како одабрати месо на ражњиће, јунетине, одрезак, за првих јела.

Како одабрати праву месо

Овде, такође, не постоји ништа лукав. Месо за супа од купуса или Борсцх треба да буде на кости, да боље да фелеику топло. Ако желите да пржити шницлу, изаберите свињске масти. И за мирисни сочно кебаб јагње погодан. Надев је најбоље да уради мешовито од два или три различите врсте меса на садржај масти. На пример, од мршавог говедине, свињетине масни Стреаки и пилетине.</ П>

И на крају,

Сада, наоружан знањем о томе како да изаберете добар свеже месо на тржишту, слободно да иде у куповину. И нека вафт из ваше кухиње највише укусан и примамљиве мирисе.