Црвени кавијар како одабрати

Црвени кавијар је и даље за неке категоријестановништво остаје деликат. Иако њена цена за данас није толико висока, ипак није свакодневно да видите црвени кавијар на вашем дневном столу. И пошто ретко купујемо овај производ, често не знамо како одабрати прави црвени кавијар. На жалост, произвођачи не поштују постојеће стандарде квалитета. И често под маскама црвеног кавијара они не продају прави производ, већ су створени синтетички. И веома је увредљиво када платите знатну количину за лажне, али још горе, када уместо очекиваног учинка умјетни црвени кавијар штетише вашем здрављу. Због тога немојте бити неспретни око питања како одабрати квалитетан црвени кавијар. Боље је наоружати се с знањем и не постати жртва бескрупулозних предузетника.

Коју амбалажу треба изабрати?

Црвени кавијар се продаје у три различита паковања: на тежини (пластичне посуде), у лименки и у стакленој посуди. Када купујете црвени кавијар у конзерви, купите мачку у врећи, можете утврдити шта је унутар ње, тек након што отворите конзерву. Наравно, пре избора јаја у банку следећи пут, већ ће вас водити претходно искуство, а ви ћете знати да ли да узмете кавијар ове или оног заштитног знака. Али по први пут не можете погађати избором. Са ове тачке гледишта, кавиар у стакленој јарби је пожељнији - можете визуелно процијенити величину и интегритет јаја, њихову боју, густину и окретање посуде чак и распрострањености. А само укус ће се осећати код куће. Али морате се сложити да су ти критерији довољни да се заштитите од лошег квалитета производа.

Кавиар за тежину - специјална категорија. Купујући кавијар без паковања, ви сте у великом ризику. Не постоји ни име нити детаљи произвођача, нити датум производње. Такође, не можете бити сигурни да је то природни производ пре вас, а не синтетички створен. Али постоји избор црвених кавијара за тежину и његове предности - можете процијенити његове вањске карактеристике, као и мирис и, што је још важније, укус. Вероватно, у свим развијеним земљама света нико никада неће купити црвени кавијар. Код нас у земљи са посебном ситуацијом. Такав кавијар се дешава (наглашавамо реч "се дешава", јер ово није правило, већ изузетак) је много боље и природније од било ког индустријског кавијара. Ово је повезано с нагибом фабричких радника да произведу индустријски кавијар за продају производа "са стране". Али ово је само информација за разматрање, који црвени кавијар треба изабрати је према вама.

Како одабрати добар кавијар лососа?

Салмониди укључују следеће рибље врсте (и, сходно томе, рое) - розе лосос, пастрва, кета, соцкеие лосос, кохо лосос. Хајде да кажемо у неколико речи сваку врсту лососа:

Пинк лосос - боја је наранџаста или чак тамно наранџаста, пречник јаја је око 5 мм. Љуска је мекана, лако се пуцало.

Троут - боја јаја може бити од жуте до светло наранџасте, пречник јаја је само 2-3 мм.

Кет - боја јантар-наранџаста, величина јаја 5-6 мм. Разликује се у густом љусци.

Нерка - боја јаја од црвене до бургунде, пречник 3-4 мм.

Цохо - боја бургунда, пречник јаја је 3 мм. Окус кавијара је огорчен.

Како одабрати добар кавијар

Како изабрати прави црвени кавијар?

Добар кавијар треба да испуњава следеће захтеве:

  • пречник јаја би требало да буде исти, а боја - хомогена;
  • Јаја треба да се чврсто спајају и не смеју бити удубљења у семену;
  • не би требало бити никаквих отпуштених шкољки, укључивања протеина, седимента и још више плесни;
  • када се кавијар наноси на сендвич, јаја се лако могу одвојити једни од других;
  • не требају бити видљиве велике капљице уља.