Како одабрати зрео ананас

"Шта бисте јести како бисте изгубили тежину?"- често размишљају о љубитељима дијета. Чудно како звучи, али такав производ је, и укусан и користан, и одавно је био омиљени - ананас. Али да бисте уживали у његовом укусу у потпуности, морате знати како одабрати зрео, а тиме и укусни ананас.

Није неопходно да се одмах уплаши, кажу, плод је егзотичан,Није исто што и шаргарепе на тржишту које треба изабрати. У избору ананаса нема ништа тешко, потребно је само мало пажње и чврстине карактера, како не би одмах подлегли увјерењу продаваца (ако случај није у самопослузи продавнице). Иако нема искуства у избору укусних ананаса или није довољно, можете користити следећа правила.

Правила избора ананаса

 1. Избор ананаса почиње визуелним прегледом. Верује се да ће зрео ананас бити глатка жуто-браон боје. Али можете одабрати добар зрели ананас, са жутим, и са зеленкастом бојом. Дакле, ако на плоду постоје мале површине зелене, немојте је одмах ставити на страну, проверите да ли је зрелост на другим предметима, можда је то оно што вам је потребно.
 2. Кољена зрелог ананаса треба да буде мекана, алиЕластиц. Кисело воће има чврсту, густу кожу. Лагано притисните на страну плода. Кожа подигнута испод прстију? Па, највероватније, овај ананас је срушио зрео. Ако, међутим, притискате на плод, доживљавате исте сензације као и када стиснете ручицу за врата на длану ваше руке, онда вам овај ананас вероватно неће допасти. Узгред, постоји мишљење да незрели ананас може зрећи ако је остављен да легне. Ништа од таквих врста, ананзирани расти ананаса не сазревају, коријена и даље може постати жута (тамнија), али на окусност неће утицати позитивно. А зашто вам је потребан несладкан ананас?
 3. Можда ћете бити изненађени, али да бисте изабралиЗрели ананас, морате запамтити како одабрати лубенице, шамарати длан преко воца. Благо потапајте ананасу и слушајте како звучи. Ако је звук глув, ананас зрео, узми га, нећете то жалити.
 4. Још један добар знак зрелости ананасаје његов "реп". Леафлети треба да буду зелени, благо подвиавсхие, али не суви, и треба их лако одвојити од плода. Стручњаци савјетују не само да повлаче лишће, већ да покушају претворити "реп" ананаса на 90-180о, ако успијете, плод је зрео.
 5. Пре куповине ананаса, морате знати како правилноизаберите не само зрео, већ и свеж ананас. Опет, коријена воћа ће помоћи у одређивању овог параметра. Погледајте пажљиво ако на њој постоје тамне, смеђе мрље. Ако постоји такав, онда је то сигуран знак да је ананас превелик.
 6. Не оклевајте да шмркнеш ананас, посебно акоМирис је добро развијен. Зрно, свеже воће има слатку, пријатну и нежну арому. Ако ананас мирисе превише слатко и укус је прилично тежак од нежног,

  Како одабрати прави зрели ананас

  највероватније је ово воће преуређено и у њему процеси ферментације су већ у потпуној замаху.
 7. И још један важан знак доброг ананасаово је његова цена. Да би се осигурало да су плодови свежи на полицама, њихова испорука се организује уз помоћ ваздушног саобраћаја, а ова врста превоза није скупа. Ако добављач користи услуге поморских превозника, ананас може бити јефтинији. Али пошто плод дуго времена путује преко мора, повећава се ризик од купње зрелог ананаса. Дакле, ако вам је понуђено да купите врло јефтино воће, двапут проверите два пута, или чак три пута пре куповине. Али, преузимање аксиома "скупа значи добро" такође није вредно тога. Продавци могу тражити високе цене за просечан производ.

Можда ћете први пут провести непрописно пуно времена на бирању ананаса. Не брините, након обучавања у овом послу, за пар минута ћете открити укусне и зреле ананас.