који витамини у крушку

Ово воће има сладак и богат укус,Поред тога, цена у продавницама је често прилично прихватљива, тако да није изненађујуће што се то често може наћи на нашим таблицама. Али пре него што поједемо ово воће, схватимо шта су витамини у крушној и да ли ће плод имати користи за све.

Који витамини садрже крушку?

У овом воћу постоје витамини групе Б, што јесу неопходни за нормално функционисање људског нервног система. У једном воћу ћете пронаћи микроелементе В1, Б2, В5, В6 и В9, ове супстанце су неопходне за развој нервних влакана и њиховог рада. Осим тога, ови витамини у крушци су у прилично великој количини, на пример, елемент Е траце Б1 садржи 0,02 мг и Б5 0,05 мг.

У плодовима су такође витамини Е, Ц и А, неопходни су за одржавање имунолошког система тела, повећање тургора коже и јачање зидова крвних судова.

Витамини садржани у помоћи за крушкуотарасити депресију, смањити негативни утицај хроничног стреса на тело и успорити старење коже. Због ових разлога лекари препоручују да једете ово воће онима који се стално осећају уморним или не могу себи приуштити да проводе бар сат времена дневно на свежем ваздуху.

Али, користи од крушке лежи не само увитамина, али и минерала који су присутни у свом саставу. У воћу можете наћи калијум, калцијум, фосфор, гвожђе, силицијум, сумпор и магнезијум, а ти минерали у плодовима садрже пуно. Ове супстанце помажу у повећању хемоглобина, побољшавају метаболизам, смањују оток, промовишу нормализацију црева, повећавајући његову перисталтику.

Који је најважнији витамин у круши?

Већина овог воћа садржи витамин Ц,у једном средњем воћу наћи ћете 4 мг ове супстанце. Наравно, у поређењу са цитрусом, количина аскорбинске киселине у групи је тешко назвати значајним, али за људе који не могу да једу поманданце или лимоне због алергија, ово воће је само спас. Једите само 2-3 крушке дневно, не можете се бојати недостатка витамина Ц, па зато заборавити на прехладу и АРД.

Друго место на овој листи узима витамин Е,садржи 0,4 мг у групи. Витамин Е није за ништа назван супстанцом лепоте, то ће помоћи да се одржи глаткост коже и спречи његово прерано старење.

састав крушке витамина