него користан одвод

Шљива је омиљени плод огромногброј људи. Она је вољена због свог првобитног укуса, сочности и ароме. Научно доказана богата композиција и корисна својства шљива, тако да ово воће није само укусно, већ и корисно. Иначе, један од експеримената показао је да се различите оцене разликују у хемијском саставу, а такође и степен зрелости утиче на то.

Шта је корисно за шљиву за тело?

Ови плодови укључују витамине, минерале, влакна, органске киселине и друге корисне супстанце. Све ово узрокује широк спектар ефеката плода на тијело.

Од шљиве је корисно:

  1. С обзиром на присуство дијететских влакана,смањење концентрације холестерола у крви, што смањује ризик од развоја болести повезаних са кардиоваскуларним системом. Поред тога, састав укључује кумарине, који спречавају настанак тромби и дилатирају судове.
  2. Састав укључује органске киселине које се боре против слободних радикала, а захваљујући витамину Ц и гвожду, имунитет је ојачан.
  3. Воће су богате фенолним супстанцама које уништавају штетне ћелије које изазивају рак.
  4. Сазнати колико је корисна шљива за жене,недостаје чињеница да има низак гликемијски индекс, што је важно за оне који желе постати танки и лепи. Супстанце укључене у састав, смањују ризик од гојазности. Нутриционистима је дозвољено да организују дане истовара на шљиву.
  5. Влакна позитивно утичу на раддигестивни систем, побољшање перистализације црева и смањење ризика од запушћавања. Више шљива побољшава секрецију желудачног сока, па се препоручује укључивање у исхрану људи са гастроинтестиналним проблемима и метаболизмом.
  6. Немогуће је напоменути позитиван ефекат шљиверад мозга и нервног система. Са редовном потрошњом се памћење побољшава, умор се уклања, а стрес и чак депресија се елиминишу.
  7. него користан одвод

  8. Народна медицина користи лишће, цвијеће и чак кориту шљиве, која такођер имају низ корисних својстава.

Такође бих желео да причам о чемукорисна шљива за труднице, и тако из ових плодова, будућа мајка и дете добијају корисне супстанце. На пример, витамин А је неопходан за коштано ткиво и вид, као и за поделу ћелија. Аскорбинска киселина помаже у борби са различитим вирусима. Осим тога, многе жене у овој ситуацији пате од запртја, па слива има благо лаксативно дејство.