него корисна локуат

За многе, локуат је и даљенепознато воће, али слатко и кисело воће заслужује да буде на столу. Изванредно су веома слични с кајсији или вишње, али по укусу, то је мјешавина јабуке, кајсије и јагоде. Локат има много корисних својстава, а све то због садржаја витамина и минерала, које у овом воћу обилују. Многи су заинтересовани за садржај калорија у храни, тако да је у овим плодовима мали и износи 47 кцал на 100 г.

Зашто је плод медаља корисно?

До данас постоји око 30 различитих врста овог воћа, али најкорисније и популарније су две врсте: немачки и јапански.

Од медаља је корисно:

 1. Са различитим болестима црева, плодови су корисниКао средство за јачање за нормализацију варења. Ако су плодови незреле, они делују као фиксатив, а зрело месо има лаксативан ефекат.
 2. Састав садржи многе фионтциде, па се плодови користе у народној медицини за борбу против инфламаторних процеса респираторног тракта.
 3. Корисна својства воћног медала везана за одржавање велике количине влакана, која је способна чишћења црева од токсина, а то ће побољшати покретљивост црева.
 4. Воће садрже велику количину витамина А -антиокидант неопходан за здравље очију, јер штити од дјеловања слободних радикала, што знатно смањује ризик од катаракте и других проблема.
 5. Састав садржи киселине, које побољшавају производњу инсулина, што је превенција дијабетеса.
 6. Користе се и корисна својства воћног медаљаамигдалин - супстанца која помаже да се избори са јетре, оштећење јетре, а то побољшава способност јетре да се бави токсина.
 7. Воће и калијум су богати, што је важно за нормализацију крвног притиска и за одржавање равнотеже воде у телу.
 8. Састав садржи витамин А, који

  Медлар фруит корисне особине

  Важно за здравље коже и за спречавање губитка влаге. У саставу су укључене супстанце које спречавају преурањено старење.
 9. Воћак садржи много хранљивих материја које су важне за формирање крви.
 10. За оне који желе да се отарасе вишка тежине бићеКорисно је знати да воће стимулише дигестивни систем, као и да доприноси брзом гашењу глади, тако да се медлар може користити као корисна снацк.