Воћне мангостеен корисне особине

Мангостин (мангостин) - воће је егзотично иприлично ретка, али по жељи, свеже воће или њихов сок може се купити у нашим продавницама. Ово воће је мало познато у нашој земљи, али је веома популарно и популарно у кувању азијских земаља. Корисна својства мангостина се традиционално користе у народној медицини и фармацеутици.

Корисна својства воћака мангостина

Мангостини су мали заобљенивоће, 5-7 мм у пречнику, у густој кору од тамно црвене до љубичасте нијансе. Ово воће се широко користи у дијететских исхрани, лечењу болести и рестаурације здравља. Својства мангостина одређени његовом биохемијског састава:

  • у месу плода садржи велики број витамина, посебно до 2 мг витамина Ц, као и витамин Е, тиамин и никотинска киселина;
  • састав коже мангостина садржи јединствене антиоксиданте ксантоне, до 40 врста ових једињења од 210 познатих савременим биокемистима;
  • Минерални састав представља калијум (210 мг), фосфор (10 мг), калцијум (до 8 мг) и гвожђе (до 1 мг).

Главна ствар коју Мангостеен користи је његоваресторативни и имуномодулаторни ефекат ксантона на унутрашње органе, посуде и ткива. Уз редовну употребу, примећена је обнова микробиолошке равнотеже, укључујући и обнављање ћелија и елиминацију интрацелуларних вируса. Свеже воће и сок се препоручују за опоравак тела након озбиљних болести, повреда и хируршких интервенција.

Од свих познатих плодова, само мангостеенСадржи природне антиоксидансе такве силе, и једини производ који садржи ксантона. Важно је напоменути да је стварни својства мангостина у потпуности задржао у соку од воћа, што је много лакше купити него свежег воћа.