Кинеска крушка калорија

Кинеска крушка са егзотичним именом "насхи"резултат је селекције, захваљујући којој је прилично чврсто и кисело воће стекло одличан укус и сочност. Сада се расте не само у Кини, већ иу многим азијским земљама, где је цењен због свог пријатног укуса, нежног меса и богатог биохемијског састава.

Састојци и калорични садржај крушка

Насхи је мало округло воћеОбликује сличну истовремено и јабуку и крушку. У свом укусу, сладакост се комбинује са пријатном и пикантном киселином. Веома нискокалорични садржај кинеске крушке и садржај корисних супстанци у њему чине ово воће драгоценом хранљивом компонентом када се посматрају дијете.

Један средњи фетус тежи око 200 г. Ако узмемо у обзир да 100 грама меса садрже само 42 кцал, онда је калорична вредност од 1 крушке 84 кцал. Уз такву ниску енергетску вредност, кинеска крушка има богату композицију минерала и витамина.

  1. Калијум - око 250 мг, што је више од покривачасвакодневни захтеви организма у овом минералу. Калијум регулише баланс воде и соли, активно учествује у раду нервног система, стимулише рад црева, неопходан је за уринарни систем и подржава нормалан крвни притисак.
  2. Садржај фосфора (22 мг), магнезијума (16 мг),калцијум (8 мг) вам омогућава да обогатите тело и балансирате рад унутрашњих органа и система током исхране или активног физичког напора.
  3. Витамине Б1, Б2, Б5, Б6, Б9, ПП, Ц, К е, холин Несхи дати вредан дијететски производ који може и треба користити за растурање тело са потребним хранљивим материјама.

Редовна употреба кинеске крушке помажеочистити црева, уравнотежити дигестивни систем, побољшати метаболизам, надокнадити калијум, фосфор и фолате (Б9). Крушка (1 комад дневно) неће утицати на дневне садржаје калорија, али ће вам задовољити свој деликатни укус и обогатити исхрану.