добра и лоша шљива

Алија је једна од врста домаће шљиве,подсећа на вишње. Његове мале боје имају светао, богат укус, а плодови биљака се сусрећу у различитим бојама. Мирисне социјализоване цветне вишње на пролеће су орнамент врта, а до јесени дрво представља укусно воће.

Од давнина, шљива слива се широко користи за хранукао у сировом облику, иу кулинарским, кондиторским производима. И ова популарност је лако објаснити, јер бобице садрже многе корисне компоненте које могу попунити недостатак ових елемената у телу.

Поред тога, спољашња биљка је такоје привлачна, што се у модерном дизајну пејзажа користи као вишенаменски акценат у дизајну врта. Међутим, за ову сврху се не користе никакве биљке, већ само специјално узгојене сорте.

Алицха ће бити посебно корисна за људе који водеактиван начин живота и пратите њихову слику, јер садржи много витамина Ц, што је неопходно за вежбање и спорт. Такође, каротин, који је део плодова сламе, је неопходан елемент. И наравно, потребно је користити бобице за дјецу која воле рачунарске игре и гледају карикатуре.

Али, упркос очигледној користи од вишње, његоваКоришћење треба строго ограничити током трудноће. Нажалост, каротен, извор витамина А у тијелу, може негативно утјецати на формирање фетуса и често је узрок физичких абнормалности. А ако заиста желите шљиву - вреди одабрати плодове зеленог или љубичастог цвећа и једити дан не више од два или три јагода.

Зашто је то тако корисно за вишње?

Састав шљиве је богат елементима важним током периода опоравка или исхране, укључује:

  • ди- и моносахариди;
  • органске киселине;
  • дијететска влакна.

Укључени су разни минералисастав шљиве је обавезан у исхрани људи који су склони великом физичком и емоционалном стресу, а шљива је корисна особама са болестима нервног и кардиоваскуларног система:

  • гвожђе,
  • фосфор,
  • калијум,
  • натријум,
  • магнезијум,
  • Калцијум.

Алицха садржи витамине: Е, провитамин А и Ц,

композиција вишње сливе

који су веома важни у формирању нових ћелија тела, очувању здравља и активности.</ П> Како да сачувате целу корист од шљиве шљиве?

Нажалост или на срећу, али период зрелости шљиве шљивеје врло кратак, али готово сви могу да сачувају целокупну корист ових јагодичастих биљака током дугих зима или чак годину дана испред. Да би то учинили, довољно је да се викенд додијели пар сати како би кували величанствени џем од плодова шљиве. Јам из бобица је најбоље припремљен од шљиве, без јама, али ако немате времена за уклањање костију, можете их припремити са десертом.