врсте атлетике

Све врсте атлетике су највишеприродни спорт за особу. Од младог доба научимо да ходамо и трчимо, бацамо лопту - а све су ово познате из детињства, али само у нешто компликованијој форми. Вероватно, због његове органске атлетике тако добро утиче на здравље. Поред тога, то је један од најстаријих спортова познатих човечанству од 776. пне.

Атлетика на песку: спорт

Типови атлетике су сасвим различити: то укључује ходање и трчање и различите врсте трчања, укључујући крстове и спринтс, као и свеобухватне, техничке типове као што су скакање и бацање:

 • трчите (детаљније ћемо погледати у даљем тексту);
 • скокови: висина, дужине, са полом, троструки скок;
 • атлетско ходање;
 • Бацање шкољки: копље, диск, чекић, нуклеус;
 • све око себе.

Од ове разноликости, највећепопуларност међу навијачима достигла је само спортове у иностранству - то је бесплатан и пријатан начин одржавања лепоте и здравља вашег тела. И не постоји потреба за специјалном опремом - само добра тркачка ципела и тренерка. Верујте ми, у поређењу са другим спортовима ово је врло мали трошак!

Са скоковима од атлетике сви ми уводимојош увек у школи. Обично, након часова, ученици који су посебно успјешни у овој области, охрабрују се да посјете одјељак за даљи развој способности, одакле је директна рута до града, регионална такмичења и даље на свјетским првенствима.

Разно на путу и ​​терену је све око себе -ово је врста такмичења у којој се спортисти такмиче у више дисциплина, али у различитим дисциплинама, што омогућава идентификацију најстроже развијеног спортиста. Изненађујуће је да жене које се баве свуда око себе и имају добар трчање на било којој удаљености и скокове дужине или висине, могу у конкуренцији да освоје чак и уске специјалисте који су посебно узимали поједине врсте.

Тенис и терен: атлетика

Медјународна атлетика је прилично разнолика, неки захтевају издржљивост, друга - способност брзе развијања брзине. Они укључују различите варијације:

 • спринтс (стандардне удаљености - 100 м, 200 м и 400 м);
 • препрека (100 м, 400 м);
 • трчање на средњим растојањима (обично на просјечним растојањима једнака растојању од 800 до 3000 м, ту је и трчање са препрекама на 3000 м);
 • трчање на великим раздаљинама (стандард два од њих - 5000 м и 10 000 м);
 • крст (кретање кроз земљу);
 • маратон (трчање дуж руте за веома велике удаљености);
 • Релаи (најкомандиван тип трчања и теренске атлетике, укључујући следеће опције: 4 × 100 м, 4 × 200 м, 4 × 400 м, 4 × 800 м или 4 × 1500 м).

Атлетика се може практиковати како на обапрофесионалног нивоа и аматера. У САД, многи становници оба града и градови редовно праве јогове за средње раздаљине

скакање у атлетику

да задржи тијело у облику. Поред тога, такве вежбе савршено ојачавају кардиоваскуларни систем и плућа, промовишу издржљивост и тонус мишића. Штавише, то је трчање које је главни непријатељ депозита масти на стомаку.</ П>

Поред тога, како је лако видети, врсте покренутихАтлетика на прузи и на терену уопште не подразумева искључиво појединачна занимања: реле треба од тима да буде посебно кохерентан, што значи да развија тимски дух и способност да ради у тиму.

Узгред, деца се дају у атлетској секцијиможе бити од 7-8 година. У овом узрасту тело је већ спремно за таква оптерећења, а поред тога, ако се испостави да дете има способност, у будућности ће моћи професионално играти спорт.