мобилне игре за децу

Покретне игре за децу нису самоодлична опција за забаву, али и веома корисна за бебу. Игре се подучавају да поштују правила, дисциплину, развијају тимски дух, укључе дијете у друштво и учити интеракцију с другим мрвицама. Преко занимљивих мобилних игара за дјецу, дјеца најлакше разумеју механизам социјалних правила - након што науче да поштују правила игре, дете ће схватити да нешто слично делује у свакодневном животу.

Музичке игре на отвореном за децу: омиљена игра

Деца са великим задовољством учествују у старим,али га воле многе генерације дјеце које играју игру. То се може урадити код куће или у вртићу групи, важно је - постојање столица и, наравно, песме за децу, погодних за мобилне игре. Столице су изложене око себе, оне би требале бити мање од дјеце. Док музика свира, сви трче столице, а када престане, морате да седнете. Они који нису имали столицу је елиминисана, а са њим покуцао столицу. Победник је онај који седи на последње преостале столице.

Важно је напоменути да ова игра помаже да се развије реакција дјеце, а поред тога, као и свака утакмица с музиком и покретом, стварно им се допада.

Покретне игре за малу децу: идите тихо

Од 3-4 године старости деца су вољна да играјуигра "Пожурите". Правила су једноставна: изабран је један водич, на поду или на тлу две линије су нацртане на удаљености од 5-6 метара један од другог. Задатак је додирнути вођу и на тај начин добити свој положај. Можете да се крећете само док возач изговара речи "Пожурите - наставићете". Стани! ". Свако ко се креће после речи "заустави", напушта игру.

Смешне игре на отвореном за децу: семафори

Ова сјајна игра је погодна за малу децу, када је важно памтити боје. Међутим, старија деца су такође сретна да то игра.

Поново на сајту вам треба 2 линије на удаљености од 5-6метара. Сви играчи су иза једног од њих, а лидер је у средини између карактеристика. Он зове било коју боју. Ако је таква боја присутна у дечијој одећи, он пролази неометано изван линије, ако не - мора морати да пређе. Ако га је домаћин зграбио - сада постаје водеће.

Тимске игре за децу: мреже

Ова игра савршено развија тимски дух. Погодно је проводити у ограниченом простору, тако да је укључен у листу мобилних игара за дјецу у групи кућних или обданишта.

Играчи су подељени у две екипе - мрежу (2-3особа) и риба (сви остали). Сви учесници снијега држе руке и хватају пливајуће рибе које пролазе, што се, пак, не труди да уђу у снопу. Свака риба ухваћена у сојину постаје део снијега (руке учесника не могу се одвајати током игре). Победник је најнепљивија риба која остаје неуспешна.

Покретне игре деце на улици: веверице

Изаберите један водећи - ово је ловачки пас. Преостали играчи су протеини, који су

мобилне музичке игре за децу

безбедност само када држе дрво. Задатак веверица је да трчи са дрвета на дрво, задатак ловачког пса је да ухвати веверицу која ће заузети своје место. Ова игра се може спровести како у шуми, тако и на месту где можете одабрати било који објекат као дрвеће.</ П>

Покретне игре: такмичења за децу

Ако планирате дечији одмор, можетеорганизовати конкурс- "алл-роунд" у којима се долази са посла, према узрасту деце учесника. Послови могу бити веома различити: да отпевам песму, за покретање трку, пузи напред све да акробатски трик или мост - можете укључити све што желите. Не заборавите да су деца рањива, а награде морају бити зарађене апсолутно за све, не само за победника!