игре у зимском периоду

Безбедне игре су знак срећног детињства. Зима ствара дивне пејзаже изван прозора, празнично расположење у тушу, даје пуно могућности да интересантно организују узбудљиве зимске игре на улици. Деца неће пропустити способност да направи жену снежне кости и вози санкање, чак и под озбиљним изговором.

Игре зими са децом на улици

Деца се радују зимској сезони. Прве мразе и смрзнуте лужине, које су у радости лако дрсне ципеле за дијете и пао снијег - велика срећа. Покретне игре за децу на улици у зимском периоду - одличне физичке вежбе које јачају здравље:

 1. Ментални развој детета је уско везан за физичку активност. Играње снежних куглица, санкање, клизање, моделирање сњеговора - развија способност активног кретања и брзе одлуке.
 2. Спуштање из брда захтева пуно физичког напора, возови ће моћи да се пењу, развијају осећај храбрости, превазилажењем првог озбиљног немира на спусту.
 3. Клизање на клизаљама развија координацију покрета - Постоји тренинг и јачање ногу и леђа. Скијање јача срце и чисти плућа.
 4. Огромна количина енергије потрошене током игре, дете ће се надопунити због одличног апетита и здравог сна.
 5. Игре олакшавају психолошки стрес код ученика, концентрација пажње на улици одвлачи пажњу од менталног рада.
 6. повећати имунитет - начин опоравка тела.

Покретна игра "Винтер Винтер"

Деца млађа од 3 године, брзо трчање на снегутешко, а плес је веома забаван. Позитивне емоције развијају размишљање, прилагођавају се тиму, деци овог доба као да понављају покрете једне друге, да би их плесали - најпријатнији облик активне рекреације. Организовање на игралишту круг више деце није тешко, игра се у локомотиви или округли плес.

«Зимска зима». Саставити округли плес дјеце и стајати унутрацентар Зима, која пева - "Зимска зима, дошла је прехлада, не бојимо се - бјежали ћемо ко је", са тим ријечима дјеца се распршују у различитим правцима, а Зима их треба ухватити и вратити у круг за нови плес.

Игра "Краљ брда" зими

У зимској утакмици на снегу је забавно игратикомпанија. Стару и забавну забаву за старију децу узраста од 7 година, организујте, као у верзији са децом, немојте. Родитељи би требало да прате игру, да буду арбитар у спорним ситуацијама. Узбуђење и ентузијазам у игри не би требало да се развију у пораст негативних спорова. Уобичајено је да проведете време на отвореном, када је падао велики снијег.

"Кинг оф тхе Хилл". На снежној брдо су деца узетакоманда "старт" - ко је први који се попне тамо, мора се исправити до висине и најавити да је "краљ". Они покушавају одбацити ривале, забрањено је да помери краља. Са великим бројем деце, можете се подијелити у двије екипе - оне који нападају господара планине, други одбране. Главни циљ је да се држи краља, постављено време.

игре у зимском периоду

Игре на брду зими

Дјечије игре на улици зими доносе много тогавеселе емоције. Спустите се са слајдова - омиљена забава у било које доба, ако не постоји одговарајући спуст у близини, може се изградити сопственим рукама. Деца су срећна градити пешчана места у лето, а зими неће пропустити прилику да створе огромну структуру снега.

 • "Кинг оф тхе Хилл". Задатак је прво да се попне на брдо и спречи друге играче да се одвоје са брда. Обавезно стање је велика снега око себе, тако да нема опасности од повреда.
 • "Реле на хладним ногама". Ова игра се игра на великом брду. Играчи су подељени у две екипе и изграђени у две колоне. Први играчи из колона на сигнал који означава почетак игре што је пре могуће пење на брдо, пада одоздо до подножја леда до стопала у којој је његов тим изграђен и предаје леду свом сазивцу. Најбрже победе.

Тимске игре на улици зими

Игре на свежем ваздуху зими растеинтересантна тимска такмичења. Врло мала је могућа понуда за чишћење одређеног подручја од снијега, гњечити трактор траг, нацртати штап са штапом. Старији момци уживају забављати играње ових игара:

 1. "Весело бобслед". Такмичарски тимови са санкама. Два учесника из сваког тима, једна која потисне другу седницу, треба брзо проћи од стартне линије до одређене линије и вратити се назад. Тим победио, сви учесници су брзо завршили задатак.
 2. "Ски релаи витх оверцоминг обстацлес". Деца су подељена у два тима и означавају курс препреке (користећи сва расположива средства). Тим који заврши пролаз релеја брзо побјеђује.

зимске игре

Зимске игре

На отвореним утакмицама у зиму са лоптом можете игратитимови. Занимљиве игре за мали пар деце, које се играју на спортским теренима. Зими активна забава може се пренети на улицу, гдје је у процесу конкуренције могуће јачати општи имунитет. Играње на снијегу за тинејџерке је забавније него у уобичајеној теретани.

 1. «Пар са лоптом». Играчи носе лоптицу једни другимациљева и леђа без додиривања руку - стезање између груди или окретање једни другима са леђима. Победници борбе - тим гамера, који су завршили прву екипу и вратили лопту.
 2. "Проведи лопту". Удари у 2 групе деце, упишите селине. Стојећи према предњем делу предњег, узмите и проследите лопту на другу. Прво, лопта прелази руке преко глава, а онда се држи између ногу. Тим који је држао и вратио лоптицу почетном играчу брже - победа.

Зима је игра снежних куглица

Организовање занимљиве игре за децу на отвореном у зимском периоду захтева мању количину импровизованог инвентара, посебно у снежним играма.

 1. "Снежна борба". Препоручљиво је одабрати ограничен простор, са довољним снегом. Деца су подељена у две екипе.
 2. Циљ играча тима је да добију снежне кости на ривале. Онај који је набавио снежне кашике је напољу, тако да игра захтева активан покрет. Тим, чији играч је задњи на терену, победа.
 3. «Снежни пикадо». Суштина игре у снежној куглици погодила је мету. Да бисте то урадили, морате га означити на било који приступачан начин, подијелите играче у два или више тимова (у зависности од броја дјеце). Екипа је победила, која је најчешће погодила мету.

Спортске игре на улици зими

Активне игре у зиму опустите дјецу, акородитељи желе да учествују у таквој забави, затим добију прави конкурс, награде за победнике - чоколадне медаље. Аге категорија спортских играча од 7 година и више.

 1. Узми заставу. Сњежник је у руци добио заставу, он стоји у центруплатформа са које условне паралелне линије означен - Противници базу. Два тима се шаљу куриром на сновман. Гласник противника застава пад грудве, узвратила ударац снег - испада из конкуренције за заставе и нема прилику да понови снимање, чији тим заробљени заставу више пута - Виннерс.
 2. Тег рата - спортска игра која се може организовати у зиму у замрзивом ваздуху.
 3. Спустите се са слајда на санку - ко је бржи.
 4. Релаи раце са снежним препрекама на путу и ​​метлама између ногу - проузроковати светле емоције за све учеснике.
 5. Изградња тима. Два такмичарска тима стварају од снова исти карактер, показујући креативност и фантазију, нестандардно размишљање.

зимске игре на отвореном

Зимске игре

Код отворених игара на отвореном зими, старија децаиграње, скијање. Скијашки спортови су корисни за јачање мишића ногу, руку, кичме, много су кориснији од трчања, тако да током зиме не треба пропустити могућност скијања. Игре за скијаше:

 1. "Рацинг" са избегавањем препрека, од почетка до крајасадржи најједноставнији задатак. Да би развили нове вештине, скијаши пролазе кроз ниску капију - пролаз, скупљајући, без уништења конструкције (капија је направљена од 2 штапа у облику троугла).
 2. "Круг". Учесници у једном потезу направе скретање од 360 °, према стартној екипи судије.

Зимске игре клизање леда

Зимске игре и забава повезане су са скијањемклизање. Смешне игре на улици у зими проведене у корист тела развијају респираторне органе, што позитивно утиче на тело - повећава отпорност на вирусе АРД. Клизање ојачава вестибуларни апарат и сводове стопала и развија се код детета.

 1. "Снаке". Игра за сигурно клизање деце. Поставите и држите једну руку испред једне стојеће. Први водећи играч, започиње кретање колоне и ухвати линију затварања, а други постаје водећа игра која се наставља све док дјеца не досади.
 2. "Салоцхки". Централни играч је проглашен за ловца других учесника који су првобитно стајали у кругу, по команди се раздвајају у различитим правцима, а онај који је ухваћен постаје центар и ухвати другу дјецу.