Како скати

До данас, један од најпопуларнијихСпортови су клизање. Ова активност позитивно утиче на људско здравље, помаже да се одржи у складу и једноставно је забавно и интересантно разоноду. Недавно, све више људи жели научити овај спорт, па покушавамо да схватимо како да скијете.

Како да скате на клизаљкама?

Пре него што почнете, морате одабратиСкате. Не дајте предност ципелама које су мање величине или веће величине, клизаци би идеално требало да седе на ногу, што директно утиче на лакоћу кретања. Не заборавите да правилно обучите ципеле, у супротном ће нога "погубити" и нећете моћи исправно изводити кретања, или чак и горе може бити повређена.

Дакле, најпре морате научити самоувереноСтојите на клизаљкама, немојте журити на леду, само стојите неко време, "осетите" клизаљке. Након што схватите да сте довољно самоуверени, покушајте да направите неколико корака, прво се ослоните на страну. Мало пракса, изаћи на лед, али не пожури и запамтите основно правило: кад јаше ноге треба да буду благо савијеним у коленима. Да клизе по леду, потребно је да одбије унутрашњу ивицу ногу (онај који радите је јог), а друга нога треба изнети. Током скијања покушајте пренети центар гравитације са стопала у стопало. Све ово је ствар вежбања, вежбајте више и са сваким пролазним покретом ћете све олакшати.

Колико је добро клизање?

Пошто сте савладали основе клизања, већина људи жели научити више техничке вожње. Веома често почетници у овом спорту желе да знају одговоре на питања:

  1. Како скати на задњој страни? Ово је мало компликованије од вожње напред, иако су покрети исти, само у обрнутом редоследу. Назад морате да померате измењиве шокове левог и десног стопала, правите кораке дуж лука.
  2. Колико брзо да се скате? Да би се развила брзина на леду, требало би да будеСкате нагните тело напред. Веома је важно да су ноге благо савијене на коленима, а глава подигнута, требало би да гледате право. Покушајте да клизите, не трчите, направите ударац глатко и лако, и не заборавите да преносите центар гравитације од стопала до стопала.
  3. Како лепо сконтати? Ако сте научили да самопоуздано возите на клизаљама,Можете почети да учите елементе који ће учинити клизање не само брзо, већ и лепо. Прво, морате овладати окретима, за то, гурајући десном стопалом (ако окренете лијево) повећајте фреквенцију покрета и окрените тијело у правцу кретања. Да бисте се прелепо возили, није неопходно изводити најсложеније елементе које професионалци имају, посебно пошто

    како добро сконтати

    за њихов развој ће потрајати пуно времена. Можете научити више једноставних, али лепих техника, на пример, "прогутати". Да бисте направили овај елемент, потребно је да добијете брзину, пренесите тежину на десну ногу и подигните леву и назад, лагано одвојите прст гребена. Ноге треба да буду равне, тело благо спуштено напред и што је више могуће савијати леђа, руке морају бити распрострањене, што ће помоћи одржавању равнотеже и учинити елемент лепшим.

Па, ако разумете како да се возитеПрофесионално клизање, треба се схватити да овај посао није годину дана. Стручни спортисти су тренирани у овом спорту од веома раног доба, стога, да би се овладао уметничким клизањем, неопходно је много година тренирати.