Скандинавски ходање са штаповима

Лако је претпоставити да скандинавски ходајуштапићи се појавио у Скандинавији. Локални скијаши не желе да изгубе облик и таленат за топле сезоне, а самим тим је почео да се бави посебну врсту шетњу са ски стубовима. Популарност овог спорта је врло брзо постао популаран, а спортисти који се такмиче на Олимпијским играма, често бирају ову врсту аеробика.

Шетња у медицинске сврхе: шта је скандинавски изглед боље од других?

Нордијско ходање у садашњем временуневероватно популаран и практикован је широм света. Доступан је људима од било каквог финансијског богатства и свих старосних доба. Његова главна предност - са одговарајућим нивоом вјежбе, овакво ходање није тако тешко за тијело као трчање или чак и обично ходање. Судите за себе:

 • присуство штапова смањује оптерећење зглобова доњих удова;
 • захваљујући штаповима човек се креће брже од обичног;
 • ефикасно врши кардиоваскуларни систем;
 • Помаже у лечењу проблема рамена и врата;
 • помаже да се поврати или исправи држа;
 • развија се општа издржљивост;
 • побољшава се рад срца и плућа.

Скандинавски (фински, норвешки) ходање -прекрасан поглед на фитнес, која не захтева скупу опрему. Треба ти само добре ципеле и неколико специјалних штапића за нордијско ходање, који су изабрани за раст, као у случају скијања, али много краће од својих предака. Доступност штапова вам омогућава да заштитите своје зглобове, што значи да ће се таква инвестиција исплатити у погледу своје здравље. Доступност норвешки нордијско ходање - дефинитивно плус он као спорт, јер многи људи би желели да раде своје тело и здравље, али недостају средства да присуствују скупе часове или куповину није јефтин залиха.

Шта је корисно ходање са палицама?

Погодност ходања са штапићима може се обојитивећ дуго времена, јер је ово заиста невероватно корисан начин одржавања тијела. Хајде да размотримо најсјајније и најимпресивније позитивне аспекте:

 1. Скандинавско ходање вам омогућава да буквално вратите у живот особу која има проблема са мускулоскелетним системом.
 2. Ако желите изгубити тежину - то је скандинавско шетање које ће вам омогућити да постигнете жељене резултате за кратко време и без гладних дијета.
 3. Ову врсту спорта можете вежбати током цијеле године!
 4. Као резултат ритмичног удисања и издвајања корисног, чистог природног ваздуха, ускоро ћете се осећати много боље.
 5. Редовно се креће, могуће је у 50 и 60 година да одрже своје тијело у тону и не постану беспомоћни.
 6. За разлику од других сличних спортова, то јестесјеверно ходање вам омогућава да повећате оптерећење руку, преса и рамена, зашто тело спаљује више калорија, а став постаје све више и љубазнији.
 7. Скандинавско шетање може да се обавља целом породицом - безбедно је чак и за децу.

Са таквим спектром позитивних особина, мало људи ће моћи да ускрати задовољство савладавања новог спорта, који у Русији још није превише распрострањен.

Штапови за подршку за нордијско ходање

Фински ходање

Штапови за нордијско ходање и палице за скије су различите ствари. Скандинавске палице су нешто краће и имају посебну врсту прилога за руке које им омогућавају да буду фиксирани.

Постоји посебна формула, захваљујући којој сви лако могу израчунати величину штапа за њихов раст: висину к 0,68 (± 5 цм) = дужина палица.

За особу од 150, требају нам штапићи 105 цм,а висине 185 цм, штаповима је потребно дуже - око 125 цм. Што је виши штапићи - то је веће оптерећење, тако да временом можете узети модел 5 цм виши од претходног. Њихов трошак креће се од просека од 30 до 60 долара.