Како научити да скате

Постоји много врста забавних ствариВисећи у зиму - на пример, клизање. Нажалост, сви ми у раном детињству нису скали и сада се могу похвалити одличним вештинама. На свакој клизалишту можете видети неколико људи који једва држе стопала. Да не бисте били у оваквој ситуацији, или чак ни да знате шта да радите у њему, потребно је да се припремите унапред и научите како правилно скати.

Како научити скате: избор опреме

Ако сте заинтересовани за питање како научити да се скате, вероватно још увек немате клизаљке или сте само планирајте да их купите. Дакле, сетите се важних правила:

 1. Девојкама је најлакше навикавати на "фигуре клизаљке" - оне које су створене за клизање. Још увек постоји хокеј, али то је више за момке.
 2. Потреба за три слоја дебелих чарапа је мит. Потребне су вам топло чарапе и ваше величине клизаљке. Немојте узимати још 2 величине - ако се клизачи виси на ногама, не можете да стојите на њима, можете да избришете ноге и уопште не научите ништа.
 3. Поставити ваљак није превише топло - у процесу Клизање биће вруће. Боље је ако су термо-кратке и кратке плетене хаљине, или топли глежањ и вунени џемпер. А на врху - синтепоноваиа јакна. Ако је клизаљка прекривена, можете то учинити без јакне. Али боље је у сваком случају узети рукавице или рукавице, тако да се осјетљива кожа руку не носи (и нећете се бојати да паднете толико).
 4. У својој одећи би требали бити угодни и не жао ми је што пада. Неколико пута треба падати, али се не морате плашити - вероватно неће имати ни модрице.

На такав начин и одабирајући клизаче, можете почети да проучавате технику скијања. Будите спремни због чињенице да пре него што научите како да скате, имате дуг пут.

Како научити да скате?

Значи, ти си на клизалишту. Прво, пазљиво клесите клизаљке: нека буде мало чврста. Лакше је олабавити везање нешто касније него за повреде зглоба од излаза до леда. Ако је све спремно, онда научимо да скијемо:

 1. Када стигнете на лед, немојте стајати са равним ногама - нека буду благо савијени на коленима.
 2. Прсти стопала су усмерени према унутра, а ноге су лагано постављене до стопала. Ово је ваш главни став. Стојите на унутрашњим ивицама лопатица вашег клизаљка.
 3. Немојте гушити зуб испред гребена - можете пасти!
 4. Да бисте ишли, проширите ногавице ногубочно и гурати једну ногу, исправљајући другу ногу и пребацујући тежину тела на њега. Прича звучи тешко, али у пракси - то је врло једноставан покрет.
 5. Питање како научити да кочите на клизаљкама,То је једна од најтежих. У то време, када померите телесну тежину на једној нози, треба вам друге ивице или пету да доведе напред. Не покушавајте да успори зубе, можете пасти.
 6. Главна ствар је редовна обука! До краја сата моћи ћете прославити своје успјехе. Главна ствар, не бојте се пада!
 7. На питање како брзо клизати, требало би да кренете мало касније, када сте већ

  како скати иза

  савладао кочење и клизање са спорим темпом. Међутим, онда ћете схватити да је за развој брзине потребно извршити исте кретње, али убрзано.
 8. Већ сте савладали брзо клизање и осјећали самопоуздањена клизалишту, можете започети са питањем како скати уназад. Да бисте то учинили, учините слично уобичајеном акцијом клизања уназад. Не заборавите да пренесете тежину тела од стопала до стопала - и то ће успети!

Главна ствар је пракса. Не одустајте пре неуспеха, обавезно учите да возите редовно, барем пар пута недељно. Уосталом, напредак је у различитој мери - али неки успевају да учине само 3-5 лекција на леду.