Игре у зими на улици

Да ли је вредно причати о томе како деца воле зимуПухаст снег, за прилику да свирају снежне кугле, јахати брдо ... да још много тога за то. Зимске игре на отвореном су корисне за децу и одрасле: ово је добро физичко оптерећење, емоционална релаксација и очвршћавање. И да ли се сећамо, одрасли, како фасцинантна зимска шетња са дететом може бити, и шта треба учинити за ово?

Нећемо овде да разговарамо, наравно,Занимљива, али не и јефтина забава за целу породицу као што је вожња с снегом, цевкање у ски парковима итд. Причаћемо о уобичајеној дневној обитељској шетњи у дворишту ваше куће или у најближој башти.

Зимске игре

Главни критеријум за одговор на питање "шта да се игра са дјететом у зими на улици?" Да ли је ваше дијете сам: његов узраст, пол, интереси, способности.

За мале

Јасно је да не вучете годину и по данаЦрумбање са високим ролером. Али да запљеси минијатурног сњежњака за њега и пусти му да му причврсте очи, нос, оловке - то је управо оно што вам треба. Заједничка креативност са родитељима изазива неописиво одушевљење од мале кипара.

Ако сте узели санкање с вама на шетњу,узми медвједа или другу играчку. Деца која су научила да ходају самопоуздано ходају са задовољством, а ако нису празна, али са играчком "путник" - ово је срећно двоструко срећно. Узгред, путник не може бити само играчка: ако су ваше санке довољно јаке и ходате са цијелом породицом, сина и тата могу да возе сани и маму - дјеца обично воле ову врсту забаве, а мама ће се мало одморити.

Једногодишња мрвица већ може купити лопатуснег је једна од омиљених дечијих играчака. У почетку, беба ће једноставно држати рамена у снијег, али врло брзо ћете са својом помоћи научити како правилно користити овај "алат рада" и биће сретни да се уклоне читаве стазе на снегу.

За оне који су старији

Са одраслом моделом сњеговора, можетеПретворити у прави креативни процес. На пример, замолите га да направи снијег као тата, мама, сестра, баба или деда. На крају крајева, сваки члан породице има своје карактеристичне спољашње особине, на пример, папа има бркове, а бака има наочаре и крадје. Припремите се код куће како бисте скулптовали такав "скулптурални портрет": унапред, створите "фризуру" или зграбите низ нити, кишу од новогодишњег дрвета, дугмади, жице итд. На улици.

Можеш да скулпташ не само снијегове. Ако имате уметничке способности, можете организовати такмичења снежних скулптура, стварајући читаве "зоолошке вртове" од крокодила, лавова, ноктију и сл. Девојчице ће можда бити заинтересоване за прављење снежних "колача" и "колача": могу их украшавати јагодама планинског пепела и све оно што фантазија говори.

Врло занимљива забава - удари сапунмехурићи у зими на улици. На хладном, сапуница се брзо замрзава и претвара у необично лепу "кристалну лопту". Експериментишите са температуром ваздуха и саставом сапунског раствора (различите опције се могу наћи на Интернету) - то можда неће радити одмах, али магија коју показујете својој дјеци - то вриједи.

Покретне игре у зимском периоду

Посебно ћемо боравити на мобилним дечијим играмазими - они ће помоћи да се загреју, развију издржљивост и, што је веома важно, избацити емоције. Ево само неколико варијанти мобилних зимских игара за вас и ваше дијете - нису сви нови, али свеједно сећемо се:

  1. Скијање на ролерима. Пре вожње, уверите се да сте сигурниконструкције: да ли је брдо стабилно, да ли на њему постоје штетни детаљи или излети леда, што може узроковати повреде; на дну не постоје препреке, у којима се може срушити. Ако је све у реду, мало дете може да вози на његовим рукама, а одрасла деца могу ићи сами.
  2. Сноуборди. Не требају коментари. Главни услов је довољна влажност ваздуха и, заправо, снег, тако да се "оружје" не руши у рукама и у лету. Можете гранатирати једни друге или одабрану мету (може се насликати на пртљажник или глув зид куће). И, наравно, гледајте безбедност за себе и друге - држите се даље од прозора, аутомобила и случајних пролазника.
  3. Снов Фортресс. Високо организована игра која се састоји од двафазе - стварна изградња тврђаве и гранатирања. Да бисте изградили тврђаву, зграбите образац за "цигле" из куће (ово може бити, на пример, правоугаони пластични контејнер) и

    зими играте на шетњу

    боцу воде (потребно је да водитеутврђење за већу снагу). Да ли сте га изградили? Уморне и натопљене рукавице? Промените их да се осуше и мало одмори. Или се вратити следећег дана, са обновљеном енергијом. Раздвојите се у две екипе, припремите "муницију" снежних лоптица и наставите на гранатирање. Образе Роуге и емоционално пражњење вам и вашој деци су обезбеђене.

Зима је дивно време за најинтересантније шетње са дететом. Укључите фантазију, буди мало дете и забавите се сваки пут у години!