рак грлића материце

Било која болест од рака јетрагедија за особу и рак грлића материце - није изузетак. Упркос чињеници да је у лечењу ове болести дошло до озбиљног напретка, медицина још увек нема идеално рјешење за овај проблем, што не би довело до озбиљних посљедица за жене.

Често, жене које се подвргавају операцијама за рак грлића материце су забринуте због тога што ће њихов сексуални живот бити након тога, без обзира да ли је трудноћа могућа.

Компликације након хируршког лечења карцинома грлића материце

  1. Када инфицирате близу материцеоргани у жени се могу уклонити не само грлић материце и тела материце, него и вагине (или њен део), део бешике или црева. У овом случају, рестаурација репродуктивног система није питање. Најважније је очување живота жене.
  2. Ако је погођен само репродуктивни системситуација може бити компликована губитком материце, вагине, јајника. Али у сваком случају, лекари покушавају да задрже што више репродуктивних органа.
  3. У другој фази болести могу ампутирати материце, али су јајници покушавају да их сачувате у се није догодило хормонски позадину.
  4. Успјешан исход болести је уклањање само грлића материце. У овом случају, жена може у потпуности опоравити након операције.
  5. Секс после карцинома грлића материце је могућ ако жена има вагину или се обнавља уз помоћ интимних пластичних маса.
  6. Ако жена има материцу, онда, након курса опоравка, може чак размишљати о трудноћи и порођају.
  7. Са удаљеном матерницом, рођени су природно немогући, али са очувањем јајника, сексуална привлачност жене и њеног сексуалног живота неће бити погођена. Секс након уклањања материце је физиолошки могућ.

У сваком случају, жена која је прошла операцијувеза са раком грлића материце не би требало да губи оптимизам, јер се могућност да се врати у пуно живљење зависи само од себе, најважније је пронаћи моћ за ово.