пражњење након уклањања материце

Понекад се дешава да постоји потребау уклањању материце. Обично се материца уклања заједно са јајницима и јајоводним цевима. Као компликација, након уклањања материце може доћи до крвављења.

Пражњење крви након уклањања материце -нормалан феномен. Могу трајати мјесец дана или чак месец и по. Поред тога, могу се појавити месечно, када се функција јајника обнавља.

Пражњење после уклањања материце - узроци

Организам наставља да функционише нормално, јерчији се рачун у телу жене може манифестовати физиолошке промене на месечном нивоу. Браон пражњење након уклањања материце, ако јајника и грлић материце нису погођени, резултат су чињенице да се јавља природни физиолошки процес - производња женских полних хормона и њихов утицај на грлић материце.

Не-физиолошки налази могу бити повезанипојаву озбиљних компликација након операције, са запаљенским процесом, као и са кршењем интегритета шава наметнутог кад се материца уклони у унутрашње структуре.

Патолошки пражњење након уклањања материце

Разлози за забринутост укључују:

  1. Ако се пражњење након уклањања материце повећава, неопходно је одмах да се обратите лекару. Он ће морати провести анкету, открити разлог и направити дијагнозу.
  2. Свијетло црвено пражњење треба прво упозорити жену. Ово је нарочито важно ако је расподела богата, тј. Ако морате да мењате заптиву чешће него једном у сату или два сата.
  3. Присуство великих угрушака је врло озбиљна компликација. То може указати на унутрашње крварење.
  4. Заразно пражњење након уклањања материце, ако је праћено наглашеним непријатним мирисом, треба одмах учинити да жена одлази код лекара.