величине вагине

Такав параметар женског репродуктивног система,као величина вагине, у већини случајева је неједнака важност. У спровођењу бројних студија о овој области утврђено је да раст практично не утиче на дужину вагине, међутим, постоји нека тенденција. Конкретно, много чешће код високих жена, забележена је дужа дужина овог дела репродуктивног система. Хајде да погледамо овај параметар и покушамо да схватимо: шта утиче на величину вагине код жена и како га препознати.</ П> Која је величина норма?

Ако говоримо о просечној величини женевагина, онда најчешће лекари назову 7-12 цм. Треба напоменути да се тело, када покреће вертикалну позицију, благо савија у горњој. Дакле, успостављање дужине вагине се врши искључиво на гинеколошкој столици.

Како се жена вагине може променити?

Упознајући о томе која величина вагине се сматра нормалном, треба напоменути да се ово тело може променити под утицајем неких фактора.

Дакле, нарочито током сексуалног односасексуални напетост је његово издужење. Ово је због чињенице да унутрашњи зид ове анатомске формације има разне ткивне зглобове. Када је секс њихово глајење, које на крају повећава дужину вагине. У таквим случајевима, по правилу, овај орган женског репродуктивног система у потпуности одговара дужини мушког пениса. Укупно, дубина вагине може се повећати за 5 цм.

Слично се такође види у процесудостава. У овом случају ова чињеница је због чињенице да вагина заједно са цервиксом ствара такозвани генерички канал. Ово повећава не само дужину, већ и ширину вагине. У потпуности узима величину фетуса који се креће дуж родног канала, повећавајући неколико пута у пречнику. Када је фетус велики, може доћи до руптуре вагиналних зидова, што захтева хируршку интервенцију и шавење.

Након порођаја неколико дана, грлић материцеутерус, и са њом се вагина враћа у нормалу, тј. узети своје старе димензије. Међутим, у неким случајевима, након порођаја детета, може се развити такав феномен пролапсије материце, што је последица превеликог оптерећења мишићног апарата. Ова чињеница утиче на дужину вагине и води до скраћења.

Одвојено је потребно рећи о прагувагине, чија величина је веома тешко установити. Ствар је у томе што је под овим изразом уобичајено да се разуме простор који клиторис прелази са врха, од дна лемљењем лабиа мајоре, а на странама од стране малих лабија.

Како измерити дубину вагине?

По правилу, ово питање је од интереса за жене,који доживљавају неку врсту несигурности с интимном комуникацијом. Дакле, неке девојке мисле да величина њиховог пениса не одговара величини мушког партнера.

У ствари, овај параметар је већинапредмети немају практичног значаја. С обзиром на присуство такве вагиналне особине као смјештај (повећање величине), сексуални партнери веома ретко доживљавају неугодност или незадовољство.

просечна величина вагине

Међутим, ако жена и даље има непремостивожељу да измерите свој сексуални орган, онда је у ту сврху неопходно консултовати лекара. При извршењу ове манипулације, женама се нуди седење на гинеколошкој столици. Након постављања огледала, лекар уводи у вагину неку врсту сонде која има центиметарски зарез. Мјерите од ивице грлића до ивице великих лабија.

Тако бих волео да то кажем напољуу зависности од величине женске вагине, овај параметар практично нема утицаја на сексуалне односе. Због тога жене не би требало да брину, мислећи да не могу својим партнерима пружити неопходно задовољство.