зашто сперма излази из вагине

Многе жене, из разних разлога,суочавају се са проблемом концепције. У таквим ситуацијама доктори често чују питање потенцијалних мајки, што се директно односи на зашто после секса сперма излази из вагиналне шупљине. На крају крајева, многе жене верују да је овај фактор разлог дугог одсуства трудноће. Покушајмо одговорити на ово питање и сазнати: да ли је заиста тачно када се ејакулат излази из вагине након сексуалног односа, не дође до концепције.</ П> Због чега се деси овај феномен?

Одмах се мора приметити такав феноменАпсолутно је нормално; у сваком случају не говори о погрешној структури репродуктивних органа жене. Осим тога, ако семе побјећи из вагине након секса, то не значи да сперматозоиди не продиру у утеринску шупљину.

Ако говоримо конкретно о разлозима за овофеномен, пре свега је неопходно напоменути да се то најчешће примећује код оних жена које имају донекле равнати постериорни вагинални форник. У овом случају, изолација семена од женских гениталних органа долази као резултат дејства гравитације на њега. Управо ова чињеница служи као објашњење зашто сперматозо излази из вагине скоро одмах након секса.

Такође, неке жене примећују да имајусперма излази из вагиналне шупљине током процеса урина, који се јавља након кратког времена након сексуалног односа. Ова појава се не може сматрати кршењем. Уосталом, када одете у тоалет, активирају се мишићи мале карлице, који, као резултат притиска на вагину, доприносе ослобађању ејакулата који је тамо остао.

Шта жена треба да ради у таквој ситуацији?

Треба истаћи то са медицинске тачке гледиштаОва појава уопће не утиче на процес концепције. У сваком случају, део семиналне течности, заједно са више покретних сперматозоида, продире у врат материце, а затим у шупљину репродуктивног органа. За ђубрење зрелог јајета, дословно је 3-5 мл ејакулата довољно.

требало би да сперме цурење из вагине

Из онога што је већ речено, можемо то закључитичињеница, семен из вагиналне шупљине прати или не, одмах након краја сексуалног односа, нема практичног значаја. Тамо где велику улогу игра број активних, покретних сперматозоида у семенској течности, спреман да оплоди зрео јаје. На крају крајева, у већини случајева ове особине мушке сперме спречавају нормално ђубрење зреле јајета у женском тијелу.</ П>

Дакле, мора се рећи да жена то не чинитреба размислити о томе да ли се семе из вагине може протретати након сексуалног дјеловања, јер је овај феномен апсолутно природан и не омета никакав начин с процесом ђубрења.