дужине вагине

Вагина, део женерепродуктивни систем, мишићни шупљи орган који подсећа на цев у облику. Њени зидови имају бројне преклопке који се раздвајају и повећавају дужину вагине. Тај параметар најчешће занима не само мушкарце, већ и жене. На крају крајева, није неуобичајено да се поштени секс брине о осећањима партнера током интимног контакта. Хајде да погледамо овај параметар женске вагине.</ П> Који је узрок ове структуре вагине?

Мора се рећи да ово тело не играпоследња улога у процесу ђубрења. Дакле, уобичајено је да вагина слободно прихвата партнера еректног пениса. За то су одговорни сами зглобови који се растегнути током процеса сексуалног односа, због чега се дужина женске вагине нагло повећава.

Такође је неопходно рећи о овој функцијиовог органа, као излучак, који такође одређује његову анатомску структуру. Одмах кроз вагину, дјеломично због смањења мишићних влакана, месечно се јавља и менструална крв, а уз то и честице матерничног ткива.

Захваљујући танком зиду, вагина се лако може развити не само у дужини, већ иу ширини, што је изузетно неопходно за пролаз фетуса дуж генеричких путева.

Колика је просечна дужина вагине код жена репродуктивног узраста?

За почетак, то мора да се кажепараметар зависи делом од тога да ли је жена имала порођај или не. По правилу, код мама, дужина овог органа током периода опоравка тијела је нешто већа. У просеку, код свих жена, овај индекс варира између 7-13 цм у неиспуњеном стању.

Што се тиче максималне дужине вагине, забиљежено је код жена у стању сексуалног узбуђења.

Тако је једна од западних институција женскихфизиологија је спровела одговарајућу студију, која је укључивала више од 500.000 жена. Према резултатима, у узбуђеном стању овај орган може порасти до 13-19 цм. Међутим, код око 85% жена које су подвргнуте сличним истраживањима, максимална вагина је растегнута на дужину од 15-16 цм. То је просечна величина пениса усправног код мушкараца.

Како се величина вагине мења са годинама и по рођењу деце?

Када је реч о дужини женске вагине за већину, потребно је напоменути да овај репродуктивни орган током времена мијења своју величину.

Дакле, прилично често мушкарци примећују неке променеу својим осећањима током сексуалног односа са својим супругама, након што имају децу. То се обично узрокује чињеници да након порођаја долази до изједначавања вагиналних зидова и смањења броја зглобова. Истовремено, дужина овог органа се незнатно повећава, а након кратког времена, време постаје као и раније.

Ако говоримо о томе како дође до променеовог параметра вагине, у зависности од старосне доби жене, а након повећања година, дужина се практично не мења. У просеку, до 60 година код жена, може се повећати само за 1-2 цм. Ово је првенствено због слабљења репродуктивне функције тела.

Како знати дужину вагине?

просечна дужина вагине

Често, нарочито младе жене, размишљају о овом питању. То је због неизвесности и неискуства у интимним односима.</ П>

Заправо, овај параметар је скоро немогућне утиче на постизање оргазма од стране човека. Због тога не треба вршити таква мерења независно. Са таквим мерењима манипулације, жена може лако заразити инфекцију у гениталном тракту.

Ако је жена врло важна да зна овај параметарњен репродуктивни орган, она може ићи у здравствену установу. Помоћу специјалног, стерилног инструмента на коме се примењује мерна скала, гинеколог може одредити дужину вагине.