уклањање материце

Понекад уклањање материце - ово је јединорадикални начин да се спаси живот пацијента. Рак материце, фиброиди, ендометриоза, пролапсија органа, абнормално трајно крварење и друге болести могу бити разлог за хистеректомију. Наравно, ова одлука није лака. Међутим, како показује пракса, ако операција за уклањање материце нестаје без компликација, онда се након рехабилитације пацијент може вратити у животни ритам који је уобичајен за њу.</ П>

Али, ипак, хистеректомија је одговоран корак, стога је неопходно унапред знати о карактеристикама операције и могућим последицама.

Природно нагињање тела је процесхормон-зависна и директно везани за функције јајника. То је то пар орган женског репродуктивног система производа од потребан за одржавање младости и лепоте хормоне. Сходно томе, уклањање материце не утиче на хормоне и инхерентне проблеме у периоду менопаузе појавити у заказано време. По правилу, старост менопаузи прописује генетски, а затим жена и прети појава, као што су смањење либида, мигрене, раздражљивост, старење коже, крхког косу, валунге, несаницу и друге непријатне симптоме недостатка полних хормона.

Могуће последице након уклањања материце

Међутим, поред неразумних страхова, хистеректомија и даље може имати бројне компликације. може бити:

  • загревање шавова;
  • крварење (мање крварење након уклањања материце се сматра нормом);
  • повреда уринирања и дефекације;
  • венска тромбоза и формирање адхезије;
  • грозница;
  • болно зарастање сисара.

Али, иако је период рехабилитације прошао нормално, вероватно је да ће се у будућности са женом суочити:

  • уринарна инконтиненција;
  • отклањање вагине;
  • формирање фистула.

Опоравак након уклањања материце

Који метод се користи за хистеректомију, свето је такође неприродно мешање у тело, а као последица - велики стрес за другу. Због тога свака жена након уклањања материце добија списак препорука и прописују се специјални лекови. У суштини, ова терапија са антиинфламаторним лековима и антибиотиком. Такође, доктори савјетују жене након уклањања материце да се уздржавају од сексуалног контакта у року од два мјесеца.

компликације након уклањања материце

</ П>

Питање психолошкогрехабилитација. Чак и да је операција била изузетно неопходна, многе жене још дуго су у депресивној држави, осјећају осећај инфериорности и конфузије. У овом тренутку, породица и пријатељи требају пружити психолошку подршку, показати пажњу и бригу. Као опоравак и повратак у сексуални живот, важно је разговарати са партнерским проблемима у интимној причи. Женама у узрасту, посебно онима који немају децу, можда ће бити потребна психолошка помоћ од квалификованог специјалисте.